Sosyal belediyecilik anlayışıyla hayata geçirdiği Dost Market’i Türkiye’ye örnek haline getiren Bornova Belediyesi, iyilik hareketini büyütüyor. Bornova Belediyesi tarafından belirlenen ihtiyaç sahiplerinin mutfak alışverişlerini özgürce yapma imkanına sahip olduğu Dost Market, gün geçtikçe kapsamını genişletiyor. Türk Kızılayı Bornova Şubesi ile başlayan işbirliği anlayışı, Dost Market’e Işıkkent Ayakkabıcılar Sitesi ve Ege Üniversitesi Tekstil Mühendisliği öğrencilerinin destekleriyle büyüyerek devam ediyor.

Giysileri reyonlara öğrenciler yerleştirdi

Ege Üniversitesi Tekstil Mühendisliği 1. Sınıf öğrencileri Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında örnek olacak bir sosyal sorumluluk projesine imza attılar. Dost Market’e giysi reyonu açmak için kermes gibi gelir getirici faaliyetler yapan öğrenciler, aynı zamanda fakültelerinde eğitim amacıyla bulunan ve kullanılmayan kumaşlardan tişörtler diktirdiler. İkinci el giysileri de bağış kampanyalarıyla toplayan öğrenciler, yaklaşık 500 parça giysi ve ayakkabıyı Dost Market’e getirerek kendi elleriyle reyonlara dizdiler.

Ege Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Oktay Pamuk, öğrencilerinin örnek bir sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdiğini belirterek, “Öğrencilerimiz çeşitli etkinlikler yaparak para biriktirdiler, sıfır kıyafetler aldılar. İki üç aylık bir çalışma sonucunda ortaya başarılı bir sonuç çıktı” dedi.

Amaç daha çok ihtiyaç sahibine ulaşmak

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Dost Market’in bir dayanışma projesi olduğunu söyleyerek, “İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza diledikleri gibi ücretsiz alışveriş yapma imkanı sunduğumuz Dost Market’i ilçemizin iyilik merkezi olarak görüyoruz. Bu iyiliğe sivil toplum örgütlerimizin, meslek kuruluşlarımızın, öğrencilerimizin de katılması bizi çok mutlu ediyor. Çünkü daha çok ihtiyaç sahibi insana, daha çok ve çeşitli ürünün ulaşması bu şekilde sağlanıyor” dedi.