Bornova Belediyesi herkesin sosyal yaşama katılması için farklı etkinlikler düzenliyor. Down Sendromlulara Down Kafe’de iş hayatına katılma olanağı sağlayan Bornova Belediyesi farklı bir organizasyona daha imza attı. İzmir Down Sedromlular Derneği üyesi olan bireyler Bortar Yemek Fabrikası’nda sevdikleri yiyeceklerden biri olan çikolatanın yapımını öğrendi.

İlk önce çikolata ustalarından teorik bilgi alarak çikolata bitkisinin çekirdeklerini tanıyan çocuklar ardından aşçı önlüklerini ve şapkalarını giyerek uygulamaya geçti. Çikolataları erittikten sonra da kendi zevklerine göre seçtikleri kalıplara koyarak dondurdular. Eğlenceli geçen günün sonunda ise yaptıkları çikolataları aldılar.


Hayata engel yok

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ile İZSİAD ve Bortar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt da düzenlenen etkinlikte downlu çocukları yalnız bırakmadı. Downlu Sendromlular için birçok proje hayata geçirdiklerini hatırlatan Başkan Atila, “Belediye olarak sosyal sorumluluk projelerinin her zaman yanındayız. Bizim için hayata engel yok. Down sendromlu çocuklarımızın sosyal hayatın içinde yer alması için de elimizden geleni yapıyoruz. Bu etkinliği birlikte düzenlediğimiz İZSİAD Başkanımız Hasan Küçükkürt’a da teşekkür ediyorum” dedi.