31 yaşındaki Nazlı Biçer Ertuğ, evinde aşure yapmak için iki düdüklü tenceresinde de buğday kaynatmaya başladı. Ocak üzerinde aşure hazırlıklarını sürdüren Ertuğ, düdüklü tencerelerden birisinin bomba gibi patlaması ile yaralandı. Tencere ve kapak farklı bir yöne fırlarken, içindeki buhar ve buğday Ertuğ'un üzerini kapladı.

Çığlıklarla mutfaktan çıkan Ertuğ, kayınvalidesinden yardım istedi. Yüzünü yıkayarak serinletmeye çalışan genç kadın, bir taraftan da sağlık ekiplerine haber verdi. Hastaneye kaldırılan Ertuğ'un yüzü ve vücudunda birinci ve ikinci derece yanıklar olduğu tespit edildi.

Nazlı Biçer Ertuğ olayı şöyle anlattı: "Aşure yaptığımız sırada düdüklü tencere bomba gibi patladı. O an ne yapacağımı bilemedim ama yüzümde ve vücudumda büyük acı hissettim. Çığlıklar atıp mutfaktan çıktım. O an ne yapacağımı bilemiyordum. Sağlık ekiplerinden yardım istedim. Şimdi aylar sürecek zorlu bir tedavi süreci bizi bekliyor. Çünkü yaraların mikrop kapmaması lazım."

Düdüklü tencereyi aldıkları firmaya dava açacaklarını da belirten Ertuğ, "Benim hatamla kaza olsa elbette bir şey diyemeyeceğim ama, güvenli diye aynı firmadan iki tane düdüklü tencere aldık. Birisi bu şekilde patlıyor. Bunun sorumlularının hesap vermesi lazım. Ben günlerdir çocuğumu sadece uzaktan seviyorum, öpüp sarılamıyorum. Elimle dokunuyorum sadece, yaralarım mikrop kapmasın diye. Eminim bu tencereleri kullanan başka kadınlar da vardır. Ben onlarını benim gibi acı yaşamaması içini uyarıda bulunmak istiyorum. Ayrıca firmanın da gerekli cezayı görmesi lazım. Bunun için dava açacağım" dedi.