Ticari, delegasyon ve etkinlikler düzeyinde 67 ülkenin katılacağı İzmir Enternasyonal Fuarı bir dünya buluşmasına ev sahipliği yapacak.
Fuarın Partner Ülkesi Hint Denizinin Yıldızı ve Anahtarı Mauritius olurken, dünyanın en kalabalık ikinci ülkesi Hindistan Odak Ülke olarak yer alacak.
Geçmişten bugüne; ülke ekonomisinin, teknolojisinin ve dış ilişkiler yapısının aynası olma misyonunu üstlenen İzmir Enternasyonal Fuarı’nın Onur Konuğu Kentleri Diyarbakır ve Malatya ise fuara renk katacak.

Açılış törenine, dünyanın birçok ülkesinden 16’sı Bakan ve 4’ü Bakan Yardımcısı olmak üzere 150’yi aşkın temsilcinin gelmesi bekleniyor.

Fuar’a katılacak ülkeler şöyle; Azerbaycan, Altay, Almanya, Avusturya, Başkordistan, Bangladeş, Belçika, Belarus, Benin, Birleşik Arap Emirlikleri, Bosna Hersek, Bulgaristan, Burundi, Çek Cumhuriyeti, Çin, Ekvador, Fransa, Gabon, Gana, Gagavuz Yeri(Moldovya), Gambiya, Gine-Bissau, Gürcistan, Hakas, Hindistan, İsviçre, İtalya, Kamerun, Kazakistan, Kırgızistan, Kongo, Kosova, KKTC, Kuveyt, Küba, Leshoto, Lübnan, Lüksemburg, Litvanya, Malta, Mauritius, Meksika, Mısır, Moğolistan, Nepal, Nijer, Nijerya, Özbekistan, Polonya, Portekiz, Romanya, Rusya, Senegal, Slovakya, Sri Lanka, Sudan, Tanzanya, Tataristan, Tiva Sava, Türkiye, Türkmenistan, Uganda, Uruguay, Venezuela, Vietnam, Yeni Zelanda ve Yunanistan.

Bu yıl da geçtiğimiz yıl olduğu gibi, uluslararası bölüm 29 Ağustos – 2 Eylül 2014 tarihlerinde beş gün açık kalacak. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda yurt dışı katılım, İzmir Uluslararası Fuar Alanı 4 No’lu Hol’de organize ediliyor.