Aralarında Harvard ve Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nün de bulunduğu dünyanın sayılı üniversiteleri Sönmez'e teklif yağdırdı

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından belirlenen Matematik Milli Takımı'nda yer alan İzmir Yamanlar Koleji öğrencisi Mehmet Sönmez, 53. Dünya Matematik Olimpiyatları'nda altın madalya kazandı. Dünyanın önde gelen sayılı üniversiteleri geçen yılın da şampiyonu olan Sönmes'in peşine düştü.

53. Dünya Matematik Olimpiyatları 105 ülkenin katılımı ile 7-15 Temmuz tarihleri arasında Arjantin'in Mar del Plata şehrinde yapıldı. Şampiyonada Yamanlar Koleji öğrencisi Mehmet Sönmez altın madalyayı kazaranak Türkiye'nin gururu oldu. Balkan Matematik Birliği tarafından 27 Nisan-1 Mayıs 2012 arasında Antalya'da yapılan 29. Balkan Matematik Olimpiyatı'nda da ülkemize şampiyonluk getiren Türk Matematik Milli Takımı'nda yer alan 6 öğrenciden biri olan Menmet Sönmez, "Bayrağımızı göndere çektirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Dünyanın birçok üniversitesinden teklif aldım. Matematikte dünyanın en önemli bilim adamlarından biri olmak istiyorum" dedi. 

Geçen yıl Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da düzenlenen 52. Uluslararası Matematik Bilim Olimpiyatları'nda da yine dünya altın madalya kazanarak dünya şampiyonu olan Sönmez, "Matematik alanında ülkemi tüm dünyada temsil etmez istiyorum. Daha çok şampiyonluklar getireceğim" diye konuştu.

Şampiyona,  Harvard, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) ve Kaliforniya Üniversitesi başta olmak dünyanın sayılı 10 üniversiteden teklif yağdı. Üniversiteler, temel matematik okumak isteyen Mehmet Sönmez'e yüzde 100 burslu eğitim teklifinde bulundu. 2 yıl üst üste dünya matematik şampiyonu olan Sönmez, henüz kararını vermediğini belirterek,  "Teklifleri düşüneceğim. Ülkem ve kendim için iyi olanı seçeceğim" dedi.

"Türkiye için Dünya ile yarışıyoruz"

Öğrencilerinin Dünya Bilim Olimpiyatlarında Altın madalya kazanmasının Türk milleti adına gurur verici olduğunu söyleyen Yamanlar Eğitim Kurumları Genel Müdürü Sebahattin Kasap, "Okulumuz bugüne kadar Uluslararası Bilim Olimpiyatları'nda 163 madalya ile ülkemize en çok madalya kazandıran okuludur. Bilim milli takımlarında yer alan öğrencilerimiz ülkemize Matematik ve Biyoloji'de 1 Altın, 1 Gümüş, 1 Bronz madalya kazandırdı. Gelecek hafta yapılacak Dünya Fizik ve Kimya Olimpiyatlarında da öğrencilerimizden madalya bekliyoruz. Türkiye için Dünya ile yarışıyoruz" dedi. 


Biyoloji Olimpiyatı'nda çifte madalya sevindi

23. Dünya Biyoloji Olimpiyatları 62 ülkenin katılımı ile 6-14 Temmuz tarihleri arasında Singapur'da yapıldı. Biyoloji Milli Takımında yer alan Yamanlar Koleji öğrencileri Büşra Nur Delikkaya Gümüş Madalya, Akile Ebrar Mirat ise Bronz madalya kazandı. Dünya Bilim Olimpiyatlarında madalya kazanan öğrenciler, istedikleri üniversiteye TİBıTAK kontenjanında yerleşme hakkı kazandı. (Bugün)