Gülçin Karaegemen- Hizmet Gönüllüleri Konfedarasyonu ve İzmir İl Dernekler Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Dernekler mevzuatı ve yeni uygulamaları semineri Türkan Saylan Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. Hizmet Gönüllüleri Konfederasyonu Başkanı Nezaket Emine Atasoy ve  İzmir İl Dernekler Müdürü Bülent Korkmaz'ın açılış konuşmasını yaptığı semineri, birçok sivil toplum örgütü şube başkanı izledi. İzmir İl Dernekler Müdürü Bülent Korkmaz açılış konuşmasında şunları söyledi: "Şu anda dünya üzerinde en demokrat dernekler mevzuatına sahibiz. Bu kadar kolaylaştırıcı ve sadeleştirici başka mevzuat görmedim. Bu sivil toplumlar açısından kazanımdır. Bu açıdan gönüllülük felsefesinde bilgi ile birleştirip doğru ve kalıcı işler yapmak için bu işin ana noktasını bilmeliyiz. Defter nasıl işlenir, beyanname nasıl doldurulur gibi konularda bilgi sahibi olmak gerekir." 

STK'ların sayısı artmalı

Ülkenin dinamik yapısının ana temelini sivil toplum örgütlerinin oluşturduğunu belirten Korkmaz, "Sivil toplum örgütleri, dinamik yapıyı yakalamadığı zaman devlet mekanizmasından da birşey beklemeye hakkı olmaz. Ülkenin temel taşı sivil toplum örgütleridir. Bu bilinçle olaya bakmak gerekir. Sivil toplum örgütlenmesi açısından iyi bir yerde değiliz. Toplumda ciddi bir örgütlenme görevi üstlenmeliyiz. Ancak bu şekilde sorunları çözebiliriz. Devlet vatandaş için var, vatandaş yoksa devletten söz edemezsiniz" dedi.

Hizmet Gönüllüleri Konfederasyonu Başkanı Nezaket Emine Atasoy yaptığı açılış konuşmasında bugüne kurum olarak gerçekleştirdikleri projelerden bahsetti. İzmir'in sorunları içinde projeler gerçekleştirdiklerini söyleyen Atasoy, "Önümüzdeki süreçte EXPO önemli konulardan biri olacak ve bu süreçte EXPO ile yapılacak olan çalışmaların içinde olacağız. Ben inanıyorum ki birlikte hareket edersek, İzmir'in sorunlarına duyarlı olursak güzel projeler üretiriz."