Esin Gençel-Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm ile heykeltıraş Ragıp Çiçen arasında Uzundere Rekreasyon Alanı'nda yer alacak sanatsal ve heykel yapılar, tematik oyun alanları için imzalar atıldı. Ayrıca, Denizbank Karabağlar Şube Müdürü Oktay Görgül ile de proje için kullanacakları 5 yıl vadeli 13 milyon liralık kredi sözleşmesi için de imzalar atıldı. 3 bin metrekarelik alanı kapsayacak proje hakkında konuşan Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, "Alt yapı yatırımları belediye olanaklarıyla tamamlanan ve 230 hektarlık alanda hayat bulacak proje Türkiye'ye örnek olacak. Bu proje Karabağlar'ın projesi olmaktan öte, İzmir'in projesi, Ege'nin projesi. Hayırlı uğurlu olsun. Projeyi yaklaşık 10 ayda, 300 günde tamamlayarak hizmete açacağız. Bu projeyle Uzundere'de 3 bin metrekare alanda, 37,5 metre yüksekliğinde, dünyanın en büyük heykel binası inşa edilecek. Göle maya çalan Nasrettin Hoca figürlü bu heykel bina, müze ve kültür merkezi olacak" dedi.

İlçenin kaderi değişecek

Uzundere Rekreasyon Alanı'nın diğer bölümlerinde ise 2500 kişilik amfi tiyatro, gençlik merkezleri, kapalı yüzme havuzları, düğün salonu, kır düğün salonu, seyir teraslarının yer aldığını vurgulayan Kürüm, "Kentin merkezine 155 bin metrekarelik yeşil alan kazandıracak projenin, üst yapı yatırımları 10 ayda tamamlanarak, hizmete açılacak. Uzundere, Karabağlar'ın prestij projesi. İlçemizin de kaderini değiştirecek. Göreve geldiğimizden bu yana Uzundere Rekreasyon Alanı'na büyük önem veriyoruz. Alt yapı yatırımlarını belediye imkanlarıyla, ihale etmeden, 2 yılda tamamladık. Madımak Şehitleri anısına bir heykel diktik. Ben Karabağlar adına büyük bir heyecan duyuyorum" diye konuştu. Kürüm, Nuh'un Gemisi'nin de figüre edildiği bir diğer heykel binanın da büyük ilgi göreceğini söyledi.

Eşi benzeri yok

Projeyi üstlenen heykeltıraş Ragıp Çiçen ise Cumhuriyet tarihinde en çok anıt ve eser üreten heykeltıraş olduğunu belirterek, "Uzundere projesi, benim de prestij projem. İddia ediyorum. Avrupa'da hatta dünyada eşi benzeri yok. Bu projeyi para kazanmak için yapmıyorum, maliyetinin de altında yapıyorum. Bu rakamlara bu projeyi yapacak hiçbir heykeltıraş da tanımıyorum. Eğer çıkarsa yanlarında çalışmaya hazırım. Nasrettin Hoca heykel yapısı ile Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeyi hedefliyorum. Dünyanın en büyük heykel yapısı olacak" dedi.