Gülçin Karaegemen- Karşıyaka Belediyesi kentin hafızasında yer etmiş önemli isimleri ölümsüzleştirmek için kolları sıvadı. Aynı gün içinde iki park, bir büst ve iki sokağa Karşıyaka'nın değerlerinin isimleri verildi. Karşıyaka'nın çeşitli yerlerinde düzenlenen park, büst ve sokak açılışlarını Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak yaptı. 97 yaşındaki efsane matematik öğretmeni Halim Erker'in adının 1751 sokağa verilme töreninde konuşan Başkan Durak kentin dört bir yanında Karşıyaka'nın değerlerini unutulmaz kıldıklarını belirterek, 'Karşıyaka vefa demektir" dedi. Başkan Durak konuşmasına şşöyle devam etti: "Kentin bu değerli isimleri bu güzel Karşıyaka'yı bizlere bıraktı. Bu bilge çınarlarımızı unutmayacağımızı herkese hatırlatmak istiyoruz. Karşıyaka'nın adı bir vefadır. Gerçekten vefanın en güzel örneklerinin sergilendiği bir kenttir. Bugün Hocamıza da yaşarken onu unutmayacağımızı söylemiş olacağız."

Hocalarını bu anlamlı günde yalnız bırakmayan öğrencileri 97 yaşındaki Erker'i tören alanda ayakta alkışlayarak karşıladı. Yazar Yücel İzmirli Erker'le ilgili anılarını paylaşırken, hocaların hocası ise Karşıyaka'nın kendisi için anlamını dile getirdi. 70 yıldır Karşıyaka'da yaşadığını belirten Erker duygularını, "42 yıllık meslek hayatımın 37 yılını da burada geçirdim. Hemşehrilerinize zaman ayırıp, onları onore ettiğiniz için sizi tebrik ediyorum" diye ifade etti.


'Kazıların sebebi başka kuruluşlar'


Başkan Durak konuşmasında bir de serzenişte bulunarak, sokaklarda farklı kurumların yaptığı çalışmalara dikkat çekti. Başkan Durak, "Bu yolun bir özelliği var. Bu yol kazıktı. Bir başka kurum gelip kazmış. Arkadaşlarımız gelip, büyük bir gayretle tamir etti. Onlar gelip kazıyor, belediye ceremesini çekiyor. Bizimle ilgisi yok. İzni biz vermiyoruz. Arkadaşlarımız gelmezse, sokak bir ay kazılı kalıyor. Bizimle hiç ilgisi yok. Kazıların sebebi hep farklı kuruluşlar biz değiliz. Bunu herkes bilsin." diye konuştu. Başkan Durak, "Göreve geldiğimizde çok ciddi sıkıntılar vardı. Her yeri su basıyordu. Zaman içine bütün sokaklarımızı yenileyerek, su kanallarını, kanalizasyon sistemini gözden geçirerek, yenilemeye çalışıyoruz. Bunu 8 milyon liralık bir yatırımla yapıyoruz" dedi.