Mavişehir planının İzmir üzerine oynanan oyunun bir parçası olduğuna dikkat çeken Başkan Durak, “Bu plan; İzmir belediyelerine artık su bile yok anlayışıyla yapılmış” dedi.

Bakanlığın hazırladığı planın askıya çıktıktan sonra kendilerine geldiğini belirten Başkan Durak, “Karşımıza hepimizin içini sızlatan bir plan çıktı. Bizim hazırladığımız planlardaki otopark, yeşil ve okul alanları özelleştirilmiş. İnşaat alanı sadece 3 parsel de yüzde 100’ün üzerinde artış göstermiş. Belediyenin ruhsatlı Tay Park ve Deniz Kent Restoran’ı planlardan silinmiş. Belediye hisseleri merkeze geçmiş. Düşünce şu; belediye yol mu yapmak istiyor? Yeşil alan, sağlık ocağı mı yapmak istiyor? Gelsin, parayla benden alsın. Artık bundan sonra İzmir’e su bile yok. Plan bu anlayışla yapılmış.” dedi.

Başkan Durak, Karşıyaka’nın 4 yıl önce ikiye bölündüğünü hatırlatarak, “Şu anda Mavişehir’de en büyük kazık atılıyor. Bunların bilinçli olarak yapıldığına inanıyorum. İzmir üzerine bir oyun oynanıyor ve bu oyunun bir parçası da Mavişehir planıdır” diye de ekledi.

Mavişehir’de bazı çevrelerin geçmişte belediyenin hazırladığı planlara itiraz ederek, yürütmeyi durdurma kararı aldırması sonucu bugünlere gelindiğine de dikkat çeken Başkan Durak, “8 yıldır orada o yolların, parkların yapılmaması için nasıl önümüzü kapattılarsa, şimdi vatandaşa nasıl kazık attıklarını anlatsınlar. Ben belediye olarak üzerime düşeni fazlasıyla yaptım. Orada oyun oynayanlar kimlerse şimdi onlar cevap versin. Benim korkum yok. Benim tek düşündüğüm vatandaştır. Vatandaşa yapılan haksızlıkları her gün her yerde konuşacağım. Sırtımızda küfe olmadığı için kimseden korkmuyoruz. Karşıyaka’nın aydınlık yüzünü kimsenin karartmasına izin vermeyeceğiz.” dedi.