Geçen 21 Ekim'de, saat 15.00'de 2192 sokakta meydana gelen olayda, 4 yaşındaki Umutcan Korkmaz, annesinden istediği tatlıyı yedikten oynamak için sokağa çıktı. Bu sırada yan komşularının bahçesindeki köpeğin havlaması üzerine, merak edip bakmak için taş duvara tırmandı. Köpeğin kendisini farkedip üzerine doğru yönelmesi üzerine ürküp panikleyen Umutcan, duvardan yuvarlandı. Betonla, sabitlenmemiş ve üst üstte konularak örülmüş olan duvardaki taş da, Umutcan'ın üzerine düştü.

SON SÖZÜ "BABA" OLDU

Sokakta vatandaşların üzerindeki taşı almasının ardından yerden kalkıp evlerinin yanındaki duvar dibine oturan Umutcan, kısa süre sonra "baba" diye bağırıp bayıldı. Ege Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılan Umutcan'ın, iç kanama geçirdiği belirlenince ameliyata alındı. Yaklaşık 4 saat süren ameliyattan çıkan Umutcan, bir saat yoğun bakım ünitesinde kaldıktan sonra yaşamını yitirdi.

Umutcan, gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı. Sokak sakinlerinin defalarca kaldırılması için sahibini uyardıklarını, ancak bir sonuç alamadıklarını belirttiği duvarı, bu kez belediye ekipleri kepçelerle kaldırdı.

HUKUK SAVAŞI VERECEK

Oğlunun hayatını kaybettiği yerde eşiyle açıklama yapan Nazım Korkmaz, "Komşumuzu duvar konusunda çok uyardık, ama bizi hiç dinlemedi. İlla benim oğlum öldü, bir can gitti ondan sonra duvar kaldırıldı. Ama ben peşlerini bırakmayacağım. Hukuki olarak elimden ne geliyorsa yapacağım" dedi. Bu sırada yaşadığı daha acıya daha fazla dayanamayan anne Çiğdem Korkmaz, baygınlık geçirdi. Acılı anne kucakta eve götürülerek müdahalesi yapıldı.

DOĞUM GÜNÜN KUTLAMASI ANI KALDI

Talihsiz Umutcan'ın yaşgünü kutlaması sırasında yaşadığı mutluluk ise, geride anı olarak kaldı. Doğum günü pastasının mumlarını söndüren Umutcan'ın, ablası Hanice Nur, yeni doğan kardeşi Deniz ve diğer yakınlarıyla yaşadığı mutluluk da bu görüntülerde yer aldı.