Roman vatandaşların yaşadığı Ege Mahallesi'nde kuaförlük kursu açıldı. Kursun açılışına Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, İŞKUR İzmir İl Müdürü Kadri Kabak, Konak İŞKUR Hizmet Müdürü Necmi Kalfalar, Ege Mahalle Muhtarı Kemal Ersun ile mahalle sakinleri katıldı.
Düzenlenen açılış töreninde konuşan Başkan Pekdaş, kursun açılmasına ön ayak olan Ege Mahalle Muhtarı Kemal Ersun'a teşekkür ederek, "Muhtarımız bölgede yaşayan çocuklarımız, kadınlarımız için katkı sağlamamızı istedi. Biz de İŞKUR ile işbirliği yaparak kuaförlük mesleği üzerine kurs açtık. Çocuklarımız, kadınlarımız bir meslek sahibi olsun, kendi paralarını kazansın, elleri ekmek tutsun, kendilerine yararlı işler yapsın istiyoruz. Bu anlamda İŞKUR'a ve Halk Eğitim Merkezi'ne çok teşekkür ederiz" dedi.

50 kursiyer katılıyor

İŞKUR İzmir İl Müdürü Kadir Kabak da, projede yer almaktan dolayı mutlu olduklarını ifade ederek, "Muhtarımız her anlamda mahallemize bir öncülük yaptı. Bu işbirliğinde ilk tuğlayı koyan muhtarımızın, belediyemizin ve Halk Eğitim Merkezi'nin büyük katkısıyla böylesine anlamlı bir projeyi gerçekleştirme fırsatı bulduk. Umarım önümüzdeki süreçte daha farklı işgücü projelerinde de birlikte çalışırız" diye konuştu. Konuşmaların ardından açılışı yapılan kurs merkezinde ilk fön kursiyerler tarafından Başkan Pekdaş'ın saçına yapıldı. Eğitimlerini Konak Halk Eğitim Merkezi öğretmenlerinin vereceği kuaförlük kursundan 50 kadın kursiyer faydalanacak. Günde altı saat eğitim alacak olan kursiyerler toplam 5 ay sürecek kurs sonunda sertifika almaya hak kazanacak. Ayrıca kendi işini kurmak isteyen kursiyerlere İŞKUR tarafından destek de verilecek.