Gamze Geçer- Ege Üniversitesi Bilgisayar mühendisliği bölümü mezunu olan 42 yaşındaki Egeyi Sevenler Derneği Kurucu Başkanı Hakan Düz, '25 yıl boyunca kendi işletmemi  yönettim. Eleman yetiştirme problemi ile karşı karşıya kaldım. Bu yüzden iş yerine sosyal hayata yöneldim. Ticaret yapmaktan insanlarla diyolog kurmaktan yoruldum. Daha önce üye olduğum dernekler vardı. Kendim o zamanlar şikayetçi olduğum konuları derneğimde yapmamaya gayret gösteriyorum. İzmir'de 30 farklı kurs seçeneği sunan bir derneğiz. İstediğimiz mebla sadece bulunduğumuz yerin kirasını karşılıyor. Maddi çıkar gözetmek yerine, herkesin ulaşabileceği bir dernek olmak temel noktamız. İsim olarakta bu yüzden Egeyi Sevenler olarak kapsamı geniş bir oluşuma gittik. Şu an aktif üye sayımız 520 kişi. 35 yaş üzeri katılım çoğunlukta. 50-60 yaş arası emekli kesim daha aktif durumda katılım sağlıyor. Derneğimizde her şey açık ve net yapılıyor. Fikir alışverişi ön planda. Yapılan etkinlikleri üyelerle birlikte paylaşarak karar veriyoruz. Derneğimiz adına etkinlikler dışında 1 öğrencimizi okutuyoruz. Ek olarak en son oynadığımız tiyatro etkinliğimizde oyun gelirimizi Engelliler Derneği'ne bağışladık. Tek bir amaçtan ziyade insanları unutulan değerleri ile buluşturmak bizi mutlu ediyor' dedi.


Sosyal medyanın yalnızlaştırmasından ziyade birleştirici gücünün etkin kullanıldığı dernekte, toplamda 8180 kişilik bir facebook oluşumu da söz konusu. Bu grupta ihtiyacı olanlara yardım duyuruları, sağlık, sosyal, kültürel oluşumlara destekte söz konusu.


Talepler belirleyici


Derneğin yönetim kurulu üyesi Bülent Özbuğa, İzmir genelinde çoğunlukla sanat dernekleri olduğunu kendilerinin zoru başardığını söyleyerek devam etti : 'Ödenecek tutarı her keseye uyması açısından belirledik. Buraya gelen kişiler belli. Aslında az miktar ama emekli aylığına, gelirden çok olan gidere bakacak olursak yine de fazla. Ama 30 farklı branş olduğundan insanlara  ısıtlamalardan çok, seçenek sunma durumundayız. Bu kursları seçerken kişilerin görüşlerine başvuruyoruz. Örneğin istek alıp açtığımız bir kursa katılım az olursa kursiyer sayısı artmak yerine azalmaya devam ederse direk kapatıp farklı bir oluşuma geçiyoruz.
Bilinçlindirme adına yapılan nefes derslerinde geçtiğimiz aylarda kurs hocasının ters nefes alan birini farketmesiyle doktora yönlendirme gerçekleştiriliyor. Bunun sonucunda doktora gittiğinde defalarca klap krizi geçirdiği ortaya çıkıyor.'