Polyak Eynez Enerji Üretim Madencilik Şirketi'nin ortakları Polat Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Polat ile Fiba Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özyeğin, İstanbul'dan Sancak Air'a ait helikopterle dün saat 10.00'da Kınık'a geldi. Kınık Şehir Stadı'nda, Polyak Eynez Enerji Üretim Madencilik Şirketi yetkilileri tarafından karşılanan Polat ve Özyeğin, buradan önce ilçeye 15 kilometre uzaklıktaki Elmadere Mahallesi'ndeki kömür madeni sahasına gitti. Kömür çıkarılması için galerilerin kurulmaya başlandığı sahadaki incelemelerin ardından ikili, şirket yetkililerinden bilgi alıp, termik santralin kurulucağı, komşu Değirmencieli Mahallesi'ne geçti. Burada da bir süre inceleme yapıp bilgi alan Polat ve Özyeğin, saat 15.30'da ilçeden ayrıldı.

Helikoptere binerken DHA muhabirine bir açıklama yapan Polat Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Polat, "Bugün buraya projemizin büyük ortağı Murat Bey ile çalışmaları yerinde incelemek üzere geldik. Ben, daha önceden gelmiştim ama Murat Bey ilk defa alanı görme fırsatını yakaladı. Madenimiz ülke ekonomisine ciddi döviz kazandırıp ülkenin cari açığının kapanmasına fayda sağlayacak. Buraya gelirken maksimum fayda, minimum zarar düşüncemizle yatırım yapmaya geldik. Maden ocağımız, Kınık ekonomisine ciddi katkı sağlayacak. Kınık'ta ciddi bir yatırım yapıp hem ekonomik olarak hemde sosyal projelerle bölge halkının kalkınması için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Fiba Holding Yönetim Kurulu üyesi Murat Özyeğin de Türkiye'nin en modern madeni ve santralini kuracaklarını belirterek, "Mekanik anlamda ülkemizin en modern dünya standartlarında bir maden ocağı ve termik santralini kuracağız. Şu an galerisine başladığımız maden ocağımızda yaklaşık olarak 30 ay sonra kömür çıkarmaya başlamış olacağız" dedi.

Polyak Eynez Enerji Üretim Madencilik Şirketi, Soma'daki maden faciasında yaşamını yitiren 301 madenciden Elmadere Mahallesi'nden olan 11'inin cenazelerinin kendisine ait maden sahasındaki araziye defnedilmesini sağlayıp, buranın şehitlik haline getirilmesinin sözünü vermişti.