Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde toplanan bir grup emekli polis, 'Hatay Dörtyol'da Türk polisini rencide eden vekil oğlunun teşhis olayını nefretle kınıyoruz' yazılı pankart açtı. Boyunlarına '8 Nolu Murat'ız, Polisiz, Sıradayız, Milletvekili Çocuğu Değiliz, Yılmadık Buradayız, Bizi de Teşhis Et' yazılı dövizler asan emekli polisler tepkilerini dile getirdi. Hatay Dörtyol'da polislerin sıraya dizilip, ellerine numara verilerek AK Parti Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu'nun oğlu İstemi Kağan Türkoğlu'na teşhis yaptırılmasını protesto etti. Bunu yapanların mutlaka cezalandırılması istendi.

Emekli Polisler Derneği İzmir Şubesi Başkanı Aydan Erdurak'ın da katıldığı eylemde basın açıklaması metnini okuyan emekli polislerden Mehmet Hanifi Tekin, zorda olan her kim olursa ilk çağırdığı kişinin polis olduğunun unutulmaması gerektiğini belirterek şunları söyledi:

"Hatay Dörtyol'da yaşanan polisin teşhis edilmesiyle ilgili basında paylaşılan görüntüleri nefretle kınıyoruz. Bu ülkede vatanın bekasını, milletin güvenliğini kendisine görev kabul etmiş Türk polisi bu görüntüleri hak etmemektedir. Bazı çevrelere şirin görünmeye çalışan, idarenin başı konumundaki kişilerin koltuk sevdası için polisleri esas duruşta tutup teşhis ettirmesi, bugüne kadar yaşanan olaylardan değildir. O an orada bu muameleyi maruz kalan meslektaşımızın çekmiş oldukları ıstırabı yüreğimizde paylaşıyoruz. 8 Numaralı polisin mağduruyetinin giderilmesini, psikolojisinin düzelmesi için gereken adımların atılmasını, maddi manevi kayıpların telafisini, bir daha böyle olayların yaşanmaması için, bu karelerde sözcü görevi yapan ilçe emniyet müdürünün cezalandırılmasını istiyoruz. Emekli Türk polisi olarak gerekenin yapılacağından emin olmak için yetkililerden açıklama bekliyoruz."

Emekli polisler, açıklamanın ardından alandan ayrıldı.