Dernek üyeleri, engellilere yapılan yardımların kesilmesini protesto etmek için 3 Kasım 2014 tarihinde Ankara’ya giderek siyasi parti temsilcileriyle görüşecek. Engelli vatandaşların haklarının son çıkan genelgelerle gasp edildiğini ve eziyet çektirildiğini iddia eden Dernek Başkanı Gürbulak, "Yaşadığımız sorunlar anlatmakla bitmez ama bizim en başta mağdur olduğumuz, özellikle de bu son çıkan genelgelerle mağdur olduğumuz şeyler var. Bunlardan 2022’den faydalanıp sakatlık yardımı alan arkadaşlarımız, ağır engelli arkadaşlarımızın evde aldıkları bakım ücretleri, daha sonra fizik tedavi merkezlerine ödenen paraların kesilmesi, bunun yanında protezler, ortezler, bu tip tıbbi cihaz kullanan arkadaşlarımızdan katkı payı alınması bizi bayağı bir zora sokmaktadır. Özellikle bizim arkadaşlarımız fiziksel bedensel engelli oldukları için bizler fizik tedavi görmek zorundayız ki bunun süresi yok, devamlı olmak zorunda. Ben mesela çocuk felciyim, benim devamlı belirli bir yaştan sonra kemik ve kas yapım zayıfladığından dolayı devamlı fizik tedavi almak zorundayım ama bunun yılda 60 seansını ödüyorlar, daha fazlasını ödemiyorlar. "Görmek istiyorsanız kendi cebinizden karşılayın." diye böyle bir cevap alıyoruz. Yaklaşık üç dört aydan bu yana bu böyle. Daha önceleri doktor raporu olduğu halde gidip alabiliyorduk. Önemli olan doktorumuzun bize, 'fizik tedavi gereklidir' raporunu vermesi. Şu an böyle raporlarımız var elimizde. En az 15–20 tane arkadaşımız bu konuda mağdur, değişik hastalıklardan var. Bunun yanısıra evde bakım ücretlerinin kesilmesi çoğu aileyi mağdur etti." dedi.

Engelli ailelerin çocuklarını bırakıp bir yere gidemediğini veya engelli yakınıyla ilgilenmek zorunda olduğunu söyleyen Gürbulak, konuşmasını şöyle sürdürdü: “İkamet değişikliği sebep gösterilerek bakım ücreti kesiliyor bu il değişikliği yapmıyor ilçe değişikliği yapmıyor mahalle değişikliği yapmıyor yalnızca sokak değişikliğinden bile bakım parası kesiliyor. Bunun da tekrar müracaat edip yeniden sil baştan başlaması gerekiyor bu da 6 aylık bir zaman alıyor 6 ay içinde de tabii doktordan tekrar aynı derecede rapor alabilirse sakatlık değerlendirme kriterleri genelgelerle canları istedikçe değiştiriliyor. Benim yüzde 65’lik sakatlık derecem, yüzde 39’a düşürüldü. Ben engelli konumunda değilim. Ayın 3’ünde Ankara’ya gideceğiz, siyasi parti genel başkanlarıyla görüşeceğiz, randevu alabilirsek.”

Kendisinin de fizik tedaviye gittiğini belirten engelli vatandaş Fidan Bulut, “Benim de aynı fizik tedaviye gidiyorum süresi kısaymış uzatılsa daha iyi olur çünkü ben de engelliyim ama ben hiçbir şeyden yararlanamıyorum, faydalanamıyorum. Temizliğimiz zor oluyor işimiz hareketimiz evde zor oluyor. Benim eşim vefat etti tek bir onun maaşıyla ama borçlarım var onlarla hiçbir yardım almıyorum.” diye konuştu.

Hükümetin yanlarında olmadığını söyleyen engelli Ayşe Atılgan, "Benim istediğim hükümetten. Hükümet yanımızda olmayı dilerse olur ama bence ya bizi adam yerine koymuyorlar ya da bilmiyorum yani görmezden mi geliyorlar. Hiç değilse adam yerine koyulmuyorsak önümüze engel de olmasınlar bizim hak ettiğimiz şeyleri bizden almasınlar en azından hükümette olan insanlarımızın biraz duyarlılığı varsa bize yardımcı olsunlar.” dedi.

Kendi gibi engellilerin durumuna çözüm bulunması gerektiğini belirten Seyfi Güzel, “Kaymakamlıktan gelen üç ayda bir paramızı kestiler bakım paralarını kesmeye de başladılar simdi bunlar tekrar engelliler teste, doktora giderse bu engellilerin sonu ne olacak? Bu engellilere bir çözüm, paralarının kesilmemesi için çözüm istiyoruz.” şeklinde konuştu. Fizik tedavi süresinin iki ayla sınırlandırıldığını söyleyen Recep Kaçak ise haklarının tekrar verilmesini istedi.