İzmir’de her geçen gün gelişen raylı sistem taşımacılığına rağmen toplu ulaşımın belkemiğini oluşturmaya devam eden Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, otobüs filosunu gençleştirme çalışmalarında yeni bir adım daha attı. Toplam 300 yeni otobüs daha alarak filo yaşını 5,16’ya düşürmeyi hedefleyen ESHOT, tamamı alçak tabanlı ve klimalı 100 adet körüklü, 200 adet solo otobüs satın almak üzere 2 ayrı ihale birden gerçekleştirdi.

ESHOT Genel Müdürlük binasında aynı gün, aynı saatte, iki ayrı salonda yapılan ihaleler öncesi katılımcı firmaların temsilcilerine seslenen Genel Müdür Faruk Alçelik, tüm firmalara başarılar dileyerek, İzmirlilerin alınacak yeni otobüslere bir an önce binmek istediğini söyledi. 

 
200 solo otobüs için üç teklif

200 adet solo otobüs alımı için yapılan ihaleye 5 firma katıldı. Birim fiyat olarak alınan rakamlara göre, katılımcı firmalardan Temsa Global Sanayi 109 bin 700 Euro, Otokar Otomotiv ve Savunma Sanayi 127 bin 500 Euro, Mercedes Benz ise 150 bin Euro’luk teklif sundu. İhale komisyonuna dosyalarını sunan İndeks ve MAN firmaları ise teşekkür mektubu vermekle yetindi. Yapılacak inceleme ve değerlendirmenin ardından ihaleyi kazanan firma önümüzdeki günlerde açıklanacak.

100 adet körüklü otobüs ihalesi için toplanan ihale komisyonu ise katılan firmalardan üçünün teşekkür mektubu vererek teklif sunmaması, bir firmanın ise şartnamede yer alan evrakları tamamlayamaması nedeniyle gerçekleştirilemedi. Önümüzdeki günlerde ihalenin yineleneceği belirtildi.