Olay, dün saat 17.30 sıralarında, Gazipaşa Mahallesi Ay Sokak 9 numarada meydana geldi. Diyarbakır’da oturan, eşi Bayram Aykanlı ile problemler yaşadığı öğrenilen 28 yaşındaki Fatma Aykanlı, çocukları 11 yaşındaki B.A. ile 2 yaşındaki V.A.’yı yanına alarak eşini terk etti. Fatma Aykanlı ile Diyarbakır’da tanıştığı inşaat işçisi 51 yaşındaki Mehmet Güzel, İzmir’e geldi. Birlikte yaşamaya başlayan Aykanlı ve Güzel, sekiz ay önce de Bergama’ya yerleşti. Eşi ve birlikte yaşamaya başladığı kişinin Bergama’da oturduklarını öğrenen Bayram Aykanlı, yanına aldığı tabanca ile onların evine gitti. Zili çalan Bayram Aykanlı'ya binanın dış kapısını açmak için ikinci kattan aşağı inen Mehmet Güzel, başından ve göğsünden vuruldu. Mehmet Güzel kanlar içinde yere düşerken, ikinci kata çıkan Bayram Aykanlı, eşi Fatma Aykanlı’nın bulunduğu dairenin kilitli kapısını camı kırarak açtı. İki çocuğun da bulunduğu daireye giren Bayram Aykanlı, Fatma Aykanlı’yı başından ve göğsünden 3 mermiyle yaralayarak kaçtı. Silah sesini duyup olay yerine gelenler durumu, polis ve sağlık ekiplerine bildirdi.

İhbar üzerine binaya gelen acil yardım ekipleri Mehmet Güzel’in olay yerinde öldüğünü belirledi. Ağır yaralı Fatma Aykanlı da, kaldırıldığı Bergama Dr. Faruk İlker Devlet Hastanesi’nde can verdi.

Olayın ardından kaçan Bayram Aykanlı, Atmaca Mahallesi İncirli Mescit Sokak’ta yakalandı. Silah ise şüphelinin kaçış güzargahı üzerinde yol kenarında bulundu. Evde yapılan incelemenin ardından Mehmet Güzel’in cesedi morga kaldırıldı. Olayın ardından çocuklar da, Çocuk Şube bürosu ekiplerince gözlem altına alındı.

Bayram Aykanlı, Emniyet Müdürlüğünde verdiği ilk ifadede, Fatma Aykanlı ile Mehmet Güzel’in izlerini Facebook’tan bulduğunu, Diyarbakır’dan yola çıkarak Bergama’ya geldiğini söyledi ve 'Kafama koydum, yaptım' dedi. Bayram Aykanlı, çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

Fatma Aykanlı’nın cesedi ise otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Aykanlı’nın hamile olduğu öğrenildi. Aykanlı’nın komşularına "Kocamla ayrıyız. Şu anki eşimle imam nikahımız var" dediği belirtildi.