Olay, saat 03.30 sıralarında Ovacık Mahallesi'nde meydana geldi. Kadına yönelik şiddet ihbarı alan jandarma ekipleri, adrese hareket etti. Evde lamba yandığını gören ekipler, komşuları gibi davranıp kapıyı çaldı. Kapıyı açan T.Y. (36) isimli şahıs, yüzünün ve elbiselerinin kanlı olduğunun görülmesi üzerine gözaltına alındı. Bu esnada içeriden koşarak jandarmaya sığınan eşi M.Y. (38), koruma altına alındı. İşkence gördüğünü ve öldürülmekten son anda kurtulduğunu söyleyen M.Y., eşinin elektrik kablosu ile bağlayarak sopayla defalarca kollarına ve dizlerine vurduğunu anlattı.

İNFAZ VAKTİ SON İSTEĞİNİ KABUL ETMİŞ

Jandarma ekipleri tarafından koruma altında ifade veren M.Y., eşinin, infaz vaktinin geldiğini ve son kez ablasını arayabileceğini ancak hiçbir şey belli etmemesini söylediğini aktardı. M.Y. ifadesinde, eşinin kendisini "gezelim" diyerek aradığını, öldürülmekten şüphelendiği için gizlice yanına bıçak aldığını, arabayla yola çıktıklarında eşinin tabanca çıkararak kendisini tehdit ettiğini, kabzayla kafasına vurduğunu, eve döndükten sonra ise, "Seni işkenceyle öldüreceğim." dediğini, elektrik kablosuyla bağlayarak sopayla defalarca kollarına ve dizlerine vurduğunu ifade etti. Daha sonra infaz vaktinin geldiğini, son kez ablasını arayabileceğini ancak hiçbir şey belli etmemesini söylediğini, bunun üzerine ablasını aradığını ancak onun, durumun vehametini hissederek polise haber verdiğini dile getirdi.

Evde yapılan aramalarda olayda kullanılan ruhsatsız tabanca, bıçak, sopa ve elektrik kablosu ele geçirildi. Gözaltına alınan zanlı T.Y., Merkez Jandarma Karakol Komutanlığı'na götürüldü.