Olay, geçen yıl 13 Kasım'da Salman Köyü'nde meydana geldi. Zeynep Dönmez, eve alkollü gelen kendisiyle tartışmaya başladıktan sonra dövdüğü öne sürülen eşi Mehmet Dönmez'i av tüfeğiyle öldürüldü. Mehmet Dönmez'in çocukları, babalarının başkaları tarafından kazayla vurulduğunu ve kendisini yerde yatarken bulduklarını belirterek yakınlarından yardım istedi. İhbar üzerine gelen jandarma ekipleri Mehmet Dönmez'in, başının arkasından av tüfeğiyle vurularak öldürüldüğünü belirledi. Dönmez'in eşi ve çocuklarının, olaydan haberdar olmadıklarını söylemelerine rağmen cinayet şüphesiyle evde araştırma yapan jandarma, kanepe altına saklanmış av tüfeğini buldu. Av tüfeğinin olayda kullanıldığının belirlenmesi üzerine Zeynep Dönmez'e ile ikiz oğulları ve kızı gözaltına alındı. Olayın ardından Mehmet Dönmez'i kazayla başkalarının vurduğunu, kendilerinin bu halde bulduklarını ileri süren eşi ve oğullarından A.D. tutuklandı. Zeynep Dönmez ve oğlu A.D. hakkında, iki ayrı mahkemede ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. A.D., yargılama aşamasında tahliye edildi. Daha sonra dosyalar İzmir 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde birleştirildi. Yapılan son duruşmaya tutuklu yargılanan Z.D. ile tutuksuz olan oğlu A.D. ve tarafların avukatları katıldı.

Duruşmalarda ifade veren Zeynep Dönmez'e, olay tarihinde arkadaşları ile içki içmeye giden eşinin eve sabaha karşı geldiğini kendisinin de o saate kadar uyumadığını anlattı. Sanık Dönmez, anahtarı olmayan eşinin içeri girmek istediğini, bu halde onu eve alamıyacağını söylediğini belirtti. 4 çocuk annesi Zeynep Dönmez, "Kendisi kapıyı açamayınca, tartıştık. Başını cama dayadı. Bana bakıp dalga geçmeye başladı. Daha önce de beni dövüyordu. Televizyonun arkasında duran av tüfeğini aldım. Bana 'Dolduramassın, yapamazsın' dedi. Tüfeğe, 2 adet fişek koyup, kapattım. Nasıl olduğunu anlamadan tüfek patladı. Amacım eşimi öldürmek değildi. Çok pişmanım" dedi.

Savcı son duruşmada, Zeynep Dönmez'e eşini öldürmek suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verilmesini, A.D.'nin ise beraatine karar ettirilmesini istedi. Son sözü sorulan sanık Zeynep Dönmez, olayın kaza sonucu meydana geldiğini söyledi. A.D'de ise beraatini istedi.

Mahkeme heyeti, sanık Zeynep Dönmez'e nikahlı eşini öldürmek suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verirken suçu haksız tahrik altında işlemesi ve duruşmalardaki iyi hali nedeniyle cezası 20 yıl hapse indirildi. A.D'nin ise yöneltilen suçu işlediği sabit görülmeyince beraatine karar verdi. Zeynep Dönmez'i avukatı, kararı temyiz edeceklerini belirtti.