Aydın'ın eski belediye başkanlarından avukat Orhan Esin'in eşi emekli avukat 84 yaşındaki Bigül Esin'in, Karşıyaka'daki evinde cesedi bulundu.

Dün akşam Bigül Esin'e telefonla arayan komşuları kadına ulaşamadı. Telefona çıkan Gürcistan uyruklu L.K. ise önce Kuşadası'nda olduklarını, başka bir aramada da Esin'in müsait olmadığını söyledi. Bu cevaplar üzerine şüplenen komşular, kendilerine bırakılan ev anahtarı ile eve girence, Esin'in cesediyle karşılaştı.

Komşuların araması üzerine olay yerine gelen polis ekipleri yaptıkları incelemede Esin'in başına sert bir cisimle vurularak öldürüldüğünü belirledi. Yapılan araştırmada, kadını ziynet eşyaları, kredi kartı ve cep telefonunun da olmadığı belirlendi. Bigül Esin'in cenazesi, otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.

BANKADAN PARA ÇEKMİŞ

Katil zanlısının Gürcistan'a gitme ihtimali üzerine polis havalimanı ve otogarda önlem aldı. Ayrıca, Esin'in kartından 5 bin TL çekildiğini saptadı. Bu arada otogardaki bir firmadan L.K. adına bilet alındığı, otobüsün Gürcistan'a doğru yola çıktığı belirlendi.

İZİNLİ POLİS YAKALADI

Otobüs şoförüyle irtibat kuran polis, otobüsün Kırıkkale'ye yaklaştığını öğrenince, Cinayet Büro Amirliği'nde görevli ve yıllık iznini Kırıkkale'de geçiren polis memurundan yardım istedi.

Kırıkkale'deki diğer polislerle durdurulan yolcu otobüsünde bulunan L.K.  gözaltına alındı. L.K.'nın yapılan üst aramasında, çamaşırının içinde öldürdüğü Bigül Esin'e ait ziynet eşyaları ele geçirildi.

'TARTIŞMADA SAÇIMI ÇEKTİ' SAVUNMASI

Gözaltına alınan Gürcistan uyruklu bakıcı L.K. sorgulanmak üzere İzmir'e getirildi. L.K. ilk ifadesinde, yaz aylarında Esin'in ailesi tarafından bakıcı olarak aylık bin 500 TL karşılığında işe alındığını, Türkçe'yi az bildiği için zaman zaman Esin ile tartıştıklarını, bu tartışmalarda kendisinin saçını çektiğini söyledi. Olay gecesini de anlatan L.K., açık unuttuğu mutfak penceresinden içeriye yağmur suyu geldiğini fark eden Bigül Esin'in, saat 04.00 sıralarında saçından çekerek kendisini uyandırdığını, daha sonra aralarında tartışma çıktığını, bir anda öfkelenip kapı stoperiyle başına vurduğunu, çığlık atmasını engellemek için de ağzını yastıkla kapattığını anlattı. L.K., toplu para almak için anlaştıkları maaştan hiç almadığını, bu nedenle maaşının karşılığı olarak bankadan 5 bin TL çektiğini öne sürdü. L.K.'nın işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.

BİLETİ ALIRKEN KAMERA KAYDETTİ

Cinayet şüphelisi L.K.'nın Gürcistan'a kaçmak için otogardaki firmadan bilet aldığı sırada, işyerine ait güvenlik kamerasınca da görüntülendiği ortaya çıktı. Şüphelinin soğukkanlı tavırları dikkat çekti.

Çevresinde sevilen bir kişi olan Bigül Esin'in yarın Aydın'da defnedilmesi bekleniyor.