Türkiye'de ilk kez Karşıyaka'da kurulan Esnaf Meclisi'nin genel kurulu yapıldı. Kent Konseyi bünyesinde kurulan Esnaf Meclisi'nin çok önemli görevler üstleneceğini belirterek, "Sıkıntıları birlikte aşacağız" diyen Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak'tan, "Ruhsatsız iş yeri istemiyoruz" uyarısı da gelirken, Esnaf Meclisi üyeleri de yeni yapılanmada her apartmanın altına işyeri konulmamasını, esnaf sayısının da sınırlandırılmasını istedi.

Kent Meclisi Başkanı Mustafa Ak başkanlığında toplanan Esnaf Meclisi'nde Karşıyaka Çarşısı başta olmak üzere Nergiz, Alaybey, Bostanlı, Cumhuriyet gibi bölgelerde esnafların sorunlarına yönelik ayrı ayrı çalışmalar yapılmasına karar verildi. AVM'lerle ilgili şikayetlerini dile getiren esnaf, "AVM'lerin ücretsiz müşteri taşıyan servisleri kaldırılsın. Kent dönüşümü projeleri hazırlanıyor. Yeni yapılanmada her apartmanın altına işyeri konmasın. Esnaf sayısı sınırlandırılsın. İşyeri açma süresi 45 gün olarak belirlensin" taleplerinde bulundu.

Önlemlerinizi alın

Karşıyaka Belediyesi olarak tüm esnafların kayıt altında olmasını istediklerini, bunun için de ruhsat işlemlerini hızlandırdıklarını belirten Belediye Başkanı Cevat Durak, "Yasalar her geçen gün yenileniyor. Bu yüzden denetimlerimiz sıklaşıyor. Ruhsatsız işyeri istemiyoruz. Yaz sıcakları başladı, özellikle gıda üreten işyerlerimiz hijyene çok önem vermelidir. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için kendi önlemlerinizi zamanında alın" uyarısında bulundu.

İşgaliyeye de dikkat çeken Başkan Durak, "Esnafımız dışarıya taşarak daha çok satış yapamayacağını bilmeli. Dar sokaklarda taşmalara izin vermeyiz. Sokağa taşanlar kendinden sonraki esnafın önünü, vatandaşın yolunu kapatmaktadır. Esnafımızın daha fazla satış yapması için belli günlerde etkinlikler yapılmasını arzuluyorum. Bu meclis çatısı altında esnafımızla el ele bu çalışmaları yapabiliriz" dedi.