İzmir Büyükşehir Belediyesi, ev hanımlarına İngilizce öğretiyor. Cennetçeşme Kentli Merkezi’ndeki kurslara devam eden kadınlar, İngilizce’de günlük konuşma seviyesine kavuştular.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karabağlar Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde düzenlenen İngilizce kursu, büyük ilgi gördü. Cennetçeşme’de yaşayan 45 kişinin katıldığı kursa devam edenler arasında üniversite öğrencileri bile var.

Karabağlar Halk Eğitim Merkezi İngilizce öğretmeni Orçun Akın, öğrencilerinin ilgisinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kurs bitiminde öğrencilerin kendilerini ifade edebilecek kadar İngilizce öğrendiklerini kaydeden Orçun Akın, önümüzdeki dönemde de kursların devam edeceğini müjdeledi. Akın, “Öğrencilerimizin hepsi kursa düzenli bir şekilde devam etti. Son derece istekliler ve meraklılar. Kendilerine bir şeyler kattığımızı görebiliyorum. Kurs bitiminde Avrupa Birliği’nde de geçerli olan A1 kursu sertifikası verilecek” dedi.

Neler söylediler?

Güneş Çiftçi Korkmaz (21) : “Kurslara çoğu zaman 3 yaşındaki kızımla geliyorum. Ev hanımıyım. Kurstan çok memnun kaldım, çok mutluyum. Kendimi geliştirmek istiyordum zaten. Herkese teşekkür ediyorum.”

Asrı Kurt (19): “Şu anda çalışmıyorum. Önceden okulda öğrendiğim İngilizce bilgim vardı. Ama kendimi daha da geliştirmek için isteyerek katıldım. Şu anda konuşup derdimi anlatacak kadar İngilizce öğrendim. Kursa katılmalarını herkese tavsiye ederim.”

Gönül Ertiryaki (52): “İlkokul mezunu ve ev hanımıyım. Buraya geldiğimde hiç İngilizce bilgim yoktu. Kurstan birçok şey öğrendim, bilgi edindim. Bu civarda oturan bayanların gelmesini ve bir şeyler öğrenmelerini isterim.”

Buket Yılmaz (Cennetçeşme Kentli Merkezi Sorumlusu – Sosyolog): “İzmir Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı kurulan Cennet Çeşme Kentli Merkezi, 2009 yılından beri faaliyetlerini sürdürüyor. Düzenlediğimiz kurslarla mahalle halkına ulaşmayı amaçladık. Tek bir yaş grubuna değil, yediden yetmişe ulaşmaya çalışıyoruz. Buradaki kurslarımız devam edecek”.

Sosyal dönüşüm


İzmir Büyükşehir Belediyesi Cennetçeşme Kentli Merkezi’nde halen dikiş, İngilizce, okuma-yazma ve bağlama kursları devam ediyor. Ayrıca Çocuk Kulübü etkinlikleri kapsamında “Sinema/bilim,  edebiyat, tiyatro, resim ve müzik” atölyeleri düzenleniyor.

Kurslara devam eden Cennetçeşmeli vatandaşlar, sertifikalı meslek edindirme kurslarıyla bir yandan aile bütçelerine katkıda bulunurken, diğer yandan sosyal ortamdan yararlanma şansı elde ediyor. Cennetçeşme Kentli Merkezi kapsamında kadınlara yönelik ücretsiz danışmanlık hizmeti de veriliyor. Kurs merkezinde kursiyer kadınların 3-6 yaş grubu çocukları için ise özel oyun odası bulunuyor.

Merkez, İzmir Kalkınma Ajansı’nın “sosyal kalkınma projesi” çerçevesinde destek sağladığı “Cennetçeşme kent ile bütünleşiyor” projesi kapsamında, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Ekim 2009’da yaptırılmıştı.