Cezasını Bostanlı Semti’ndeki evinde çeken Selçuk Savcı, “Özgürlük gibisi yok. Kim dışarı çıkmak istemez ki. Polisler rastgele saatlerde eve gelip denetliyor, ben de bunun karşılığında imza veriyorum. Hak ettiğimiz bir uygulama değil. İşe gidemiyoruz. Bu nedenle başkanı olduğum odanın toplantılarını evde yapıyorum” dedi.

2011 yılı Mayıs ve Kasım aylarında polisin gerçekleştirdiği operasyonların ardından tutuksuz olan CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun aralarında bulunduğu 130 sanık hakkında İzmir 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açılmıştı. Davanın ilk duruşmasında, tutuklu sanıklardan İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Erhan Bey ile Grand Plaza A.Ş. Eski Genel Müdürü Muharrem Derbentoğulları’nın tahliye edildi. Geçen 5 Temmuz’daki ikinci duruşmada ise, tutuklu 18 sanıktan, Genel Sekreter Pervin Şenel Genç haricindeki 17 sanığın tahliyesine karar verildi.

Mahkeme İZENERJİ Genel Müdürü Ali Sabuktay, Büyükşehir Şirketler Koordinatörü Hilmi Özen, İBB Bilgi Teknolojileri Daire Başkanı Selçuk Savcı, İzmir Büyükşehir Belediyesi Alım Şube Müdürü Mehmet Sayar, organizatörler Ata Karataş, Ömer Devrim Ergin ve Hakan Say’ı tahliye etti, ev hapislerine karar verdi.

İŞLEMLERİ BİTENLERE POLİS DENETİMİ

Kararın ardından durumları merak edilen, ne tür uygulamalarla kontrol edilecekleri merak konusu olan bu sanıkların Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürlüğü’nce işlemleri bitenlere denetim başladı. Yangın, sel, su baskını gibi çeşitli doğal afetler dışında evlerinden dışarı çıkmalarına izin verilmeyenlerden, cezasını Bostanlı Semti’ndeki evinde çeken Selçuk Savcı, yaşadıklarını anlattı Savcı, “Arkadaşlarım ziyarete geliyor. Ev hapsinde olduğumuzu hissettirmiyorlar. Kitap, gazete okuyorum. Evde hayat nasıl geçerse öyle geçiriyorum. Karakoldan polisler geliyor rastgele saatlerde. İmza alıyorlar. Aynı gün içerisinde iki defa geldikleri de oluyor. Onun dışında şu an için başka bir uygulama yok. Böyle devam edeceğini zannediyorum. İtirazlarımızı yapıyoruz. Önümüzdeki duruşmaya kadar günlerimizi böyle geçireceğiz. Cezaevi şartlarına göre daha sağlıklı. Çok hak ettiğimiz bir uygulama değil. Bir an önce son bulmasını istiyoruz” dedi.

HAFTADA BİR EVDE TOPLANTI

Aynı zamanda Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı olan Savcı, “Bu ceza nedeniyle işe gidemiyoruz. Bu nedenle başkanı olduğum odanın toplantılarını evde yapıyorum. Haftada bir gün iki toplantı yaptık şu ana kadar. Onun dışında görevli arkadaşlarım geliyor, işlerimi dışarıdan yürütmeye çalışıyorum” dedi. Ev hapsindeki kişilere yönelik, telefonla bulunduğu yerin aranması veya Denetimli Serbestlik uzmanları tarafından yerinde kontrol etme uygulamalarının da yapılacağı bildirildi.