Üzerilerine "evini yıktırma, yuvanı terk etme" yazılı tişörtler giyerek parti binasındaki odalara yerleşen Balıklıovalılar, yanlarında getirdikleri yastık, çarşaf, yorgan ve battaniyeleri yerlere ve masanın üzerine sererek buralarda dinlendi. 

Mahalle sakinleri adına konuşan Yusuf Altun, sorunları çözülene dek parti binasındaki bekleyişlerinin devam edeceğini belirterek, "Bizim burada bekleyişimiz sırasında en zor olan şey iki arkadaşımızın rahatsızlanarak hastaneye kaldırılması oldu. Biri kalp krizi geçirdi, diğeri şeker hastası olduğu için hastaneye kaldırıldı" dedi.



Parti binasını işgal eden mahalle sakinlerinin yaş ortalamasını 70'in üzerinde olduğuna işaret eden Altun, "İstediğimiz çözüm çok açıktır, biz davayı geri çekeriz, belediye de encümen kararını gözden geçirir ve yeni bir karar alır. Muhtarla yaptığımız sözleşme gereği bizim kazanımlarımız var. Yani biz oranın işgalcisi değiliz. Belediyenin bu anlamda meseleye bakmasını istiyoruz" diye konuştu.

Altun, evleriyle ilgili yıkım kararı kaldırılmadan parti binasından ayrılmayacaklarını sözlerine ekledi.

BELEDİYEDEN YAZILI AÇIKLAMA

Bu arada konuyla ilgili Urla Belediyesi'nden yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada şu görüşe yer verildi:

"Balıklıova'nın köy tüzel kişiliği döneminde, muhtarlıktan kiralanan kamuya ait alanlarda yapılan baraka tarzı evlerin Kıyı Kanununa ve İmar Kanununa aykırı kaçak yapılaşma olduğu, yasal olmayan yollarla işgal edildiği ve mevzuata aykırı olduğu anlaşılmıştır. 164 parsel sayılı taşınmaz, Balıklıova'nın Köy tüzel kişiliği döneminde, muhtarlık tarafından kısım kısım vatandaşlara kiralanmıştır ve zamanla baraka tarzı bu evlerin sayısı artarak, kıyı çizgisine mesafesi 61 metreye kadar gelmiştir. İzmir Bayındırlık İskân Müdürlüğü tarafından bahsi geçen parsel için, 16.04.1998 tarihinde kaçak yapı olarak tespitler yapılmış ve gerekli yasal işlemler o tarih itibariyle başlatılmıştır. İzmir Valiliğince söz konusu yapıların 3194 sayılı imar kanunun 32. Maddesi gereği yıkım kararı alınması gerekmektedir denilerek, 164 parsele ruhsatsız kaçak yapı yapılamayacağı köy muhtarlığına tebliğ edilerek parsel 1998 yılında İzmir Valiliğince mühürlenmiştir. 2002 yılında sayısı 4 ile 8 adet olan kaçak yapıların İzmir Valiliğince mühürlenmesine rağmen fen ve sağlık kurallarına aykırı olarak kaçak yapı sayısı bugün 74 adete ulaşmıştır. 31 Mart 2014 tarihinden itibaren ise, 6360 sayılı yasa geçerli olmak üzere köy tüzel kişiliği kaldırılan Balıklıova Köyünün mülkleri, belediyemize devrolmuştur ve 164 sayılı parsel bu tarihten itibaren belediye taşınmazı olarak tapu kayıtlarına geçmiştir. Urla Belediyesi, kanunların gerektirdiği işlemleri yapmazsa kanunlar önünde suçlu durumuna düşecektir. Köy tüzel kişiliği döneminde kanuna aykırı olarak yapılan kaçak yapılar devlet malında işgalci konumundadır. Elektrik ve suyun Belediye tarafından kesildiği iddiaları ise asılsızdır. Zira elektriğin TEDAŞ, suyun ise İZSU kurumlarına ait yaptırımlar olduğu bilinmektedir. 74 hanenin birçoğunun asıl ikametgâhları olmadığı, ikinci konut olarak kullanılmakta oldukları resmi evraklarda da yer almaktadır. 164 parselde işgalci olarak görünen 74 kişinin, İzmir 1. İdare Mahkemesine yapmış olduğu yürütmenin durdurulması istemli davanın, ilgili mahkemece reddedilerek belediyemiz haklı bulunmuştur. Ardından bir üst mahkeme olan Bölge idare mahkemesine yapılan itiraz da mahkemece reddedilmiştir."