Sebahat Çakıcı- Metronun inşa sürecinde çok sıkıntı yaşayan esnaf, istasyonun açılması ile umutlandı. Esnaf Ömer Deneri Fahrettin Altay'da Mart ve Nisan aylarında satışların biraz durulduğunu; Mayıs, Haziran ve Temmuz ortası işlerin Eylül'e kadar bittiğine dikkat çekti. Buradaki insanların  yazlıkçı ve emekli kesim olduğunu vurgulayan Deneri, 'Buradaki esnafın çoğu da bunun farkında değil. Burda alışveriş merkezleri para kazanıyor. Şimdi yol açıldı, düzene girdi. Otopark işgali bitti. Ben buradan Çankaya'ya gitmek için 2 vesait yapıyordum. Özel arabamla gitmiyorum. Benim için de kolaylık oldu. Biz 1 sene içinde burada 5-6 esnafın kapatıp, devrettiğini gördük. Bundan 4 sene önce yol kapandığında biz burda maç yapıyorduk. Şimdi trafik de azaldı. Müşteri yoğunluğu ilerleyen zamanlarda belli olur' diye konuştu.

1996 yılından beri Üçkuyular'da apartman görevlisi olarak çalıştığını belirten Şenol Alagöz, herkesin  iyi bir şeyler olsun diye beklediğini ifade etti. Metronun açılmasıyla anında trafikte rahatlama olduğuna dikkat çekti. Metro açılır açılmaz insanların  metroya yığıldığını belirten Alagöz, 'En güzel yanı meydanın açılması oldu. Biraz hareketlenme başladı. Önceden meydan kapalıyken durup alışveriş yapan müşteri yoktu. Meydan kapandı iş bitti. Meydanın açılması bile esnafa büyük bir şans oldu. Bundan sonra hayırlısı' dedi. 

Eylül bekleniyor


Üçkuyular esnaflarından Yasin Karatay şu an memnun olduklarını ve işlerinde  yoğunluk beklediklerini belirtti. Esnafın  zaten metronun açılmasını dört gözle beklediğini vurgulayan Karatay, 'İlerde ne olacak bilmiyoruz. Daha ne olacağı 1-2 hafta sonra belli olur. Metronun işe yarayıp yaramayacağını ancak bayramdan sonra göreceğiz. Şu an bayram olduğunu için hiçbir şey belli değil' diye konuştu.

Meydan esnaflarından Seçil Keskin işlerin açılacağını düşündüklerini ifade etti. Burada 7 aydır esnaf olduklarını belirten Keskin, 'Biz metro için geldik. Biz o yüzden burdayız. Daha çok Eylül'e doğru yoğunluk olacağını düşünüyoruz. Fahrettin Altay görsel olarak da değişince güzel oldu. Ben İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmalarını beğeniyorum' şeklinde konuştu.

Esnaf  Uğur Kaçar bayramdan sonra yoğunluk beklediklerini ifade etti. Fahrettin Altayın daha yeni açıldığını vurgulayan Kaçar, 'Bence iyi ve güzel olacak. Her şeye etkisi olur. Satışlarımız da artar' dedi.