Aliağa Belediye Başkanı Başkan MHP'li Serkan Acar'ın başkanlığında yapılan Mart ayı meclis toplantısında, 17 gündem maddesinin yanı sıra komisyondan gelen raporlar ve başkanlık teklifleri ele alındı. Gündem maddeleri tek tek görüşülerek karara bağlandı. Bazı maddeler ilgili komisyonlara gönderildi.

MHP'li meclis üyelerince toplatının son bölümünde verilen gündem dışı yazılı önergeyle, geçen 20 Şubat'ta Ege Üniversitesi'nde çıkan bıçaklı kavgada yaşamını yitiren Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun adının, yapımı süren ilçedeki bir parka verilmesi teklif edildi. AK Parti grubunun destek verdiği 'Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu' adına çekimser yaklaşan CHP grubu, 'Gençlik Parkı' adını önerdi. Ardından oylamaya geçildi. Oy çokluğuyla parka 'Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu' adının verilmesine karar verildi.

Öneriyi sunan meclis üyelerine teşekkür eden Belediye Başkanı Serkan Acar, "Aileler gözlerinden bile sakındıkları evlatlarını okusunlar diye üniversitelere gönderiyorlar. İşte o gençlerden biri de Fırat Yılmaz Çakıroğlu kardeşimiz. Yüreğimiz çok buruk, bazen kelimeler kifayetsiz kalabiliyor. Bu noktada ben sevgili kardeşimize Allah'tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine bir kez daha başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun. Ruhu şad olsun. Allah kimsenin başına böyle bir acı vermesin. Bu acının tekrarını bir daha kimseye yaşatmasın. Temennim odur ki; bu son olsun" dedi.