Foça Belediye Başkanı CHP'li Gökhan Demirağ, Foça Liman Başkanı Talat Yolcu, AK Parti İlçe Başkanı Kadir Özgirgin, CHP İlçe Başkanı Günal Biçer, bazı belediye meclis üyeleri, daire amirleri, Foça Yelken İhtisas Kulübü (FYİK) idareci ve sporcuları ile vatandaşların katıldığı ilk tören, Cumhuriyet Meydanı'nda yapıldı. Atatürk Anıtı'na Liman Başkanlığı'nın çelenginin sunumunun ardından Atatürk, silah arkadaşları ve deniz şehitleri için saygı duruşunda bulunuldu. Resmi törenin ardından FYİK sporcuları da çelengini anıta bıraktı.

Foça Amfibi Deniz Piyade Tugay Komutanı Tuğamiral Halil İbrahim Yıldız ve Foça garnizonunda görevli denizci subay ve astsubayların da katıldığı ikinci tören, tarihi Beşkapılar Kalesi önündeki iskelede gerçekleştirildi. Deniz şehitleri anısına kırmızı beyaz karanfillerden oluşan çelenk Foça'nın mavi sularına bırakıldı.

Her yıl Küçükdeniz Limanı'nda kurulan tören alanında yapılan, yağlı kazıktan bayrak alma, denizden tabak çıkarma, çeşitli kategorilerde yüzme ve İngiliz Burnu'ndan başlayıp tören alanındaki finiş çizgisinde biten balıkçı motoru sürat yarışmaları, bu yıl İstanbul'da yaşanan terör saldırısının acısı nedeniyle iptal edildi.

Foça'da Kabotaj Bayramı kutlamaları yarın Türkiye Yüzme Federasyonu ve Deniz Ticaret Odası işbirliği ile düzenlenen '5. İzmir Açık Su Yüzme Şampiyonası' ile tamamlanacak. Yarışlarda 13 - 70 yaş ve üstü yaş gruplarındaki mücadele ile otizmde farkındalığı artırmanın amaçlanacağı bildirildi.