Halil İbrahim Şenol'un 2009'da belediye başkanı seçilmesiyle birlikte İzmir Büyükşehir Belediyesi ile yaratılan uyumlu ve verimli işbirliği yeni ivme kazanıyor. Geçen dönem yol ve kavşak düzenlemeleri ile yağmur suyu kuşaklama kanalları, yürüyen merdivenli ve asansörlü üst geçitler, İZBAN istasyonları ve çevre düzenlemeleri, semt garajı gibi altyapı ve üstyapıya yönelik çalışmalar, Büyükşehir Belediyesi'nin tarihindeki en büyük yatırımı olan yeni fuarın yapımına başlanmasıyla taçlandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, makamında buluştuğu Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol ile kenti 2020'li yıllara taşıyacak yeni dönem projelerini masaya yatırdı, yeni yol haritasını çizdi. Büyükşehir'in kentte gerçekleştireceği projelerin yanı sıra, yapılacak ortak projelerin ele alındığı büyük buluşmada Gaziemir'in son yıllardaki düzenli, hızlı ve planlı gelişimine dikkat çeken Başkan Kocaoğlu, 'Bu gelişimin desteklenmesi konusunda biz de üzerimize düşeni yaparız' dedi.

'Marka projeler üretmeye devam'

Geçen dönemde birçok belediyenin ve hatta devletin bile örnek aldığı sosyal projeler ürettiklerini, altyapı ve fiziki projelerle kenti yeni baştan yarattıklarını söyleyen Başkan Şenol, bugüne kadar verdiği destekten ötürü Kocaoğlu'na teşekkür etti. Kentin fiziki değişiminin '30 yıllık rüya olan' yeni belediye binasının yapımıyla zirve yaptığını vurgulayan Şenol, yeni ve devasa projelerle Gaziemir'i 'kültür ve sanat' kenti yapmayı hedeflediklerine dikkat çekti, 'Hedefimize emin adımlarla ilerliyoruz' diye konuştu.

Başkan Şenol, 2014-2019 döneminde sadece İzmir'in değil, Türkiye'nin projesi olarak tanımladığı 'Botanik Bahçesi' başta olmak üzere, kenti iki yeni butik müze, iki yeni kültür merkezi yapmayı planladıklarını anlattı. Sağlık ve eğitim alanında markalaşan projelerde çıtayı daha da yukarı çekecek kompleks düşünceleri olduğunu belirten Şenol, şöyle devam etti: 'Katılımcılığı önemseyen, ortak aklı arayan yönetim anlayışı ile toplumun her kesiminden ve her yaştan insanın hayatına dokunmaya devam edeceğiz.'

Görüşmede 16 proje ele alındı

Botanik bahçesi, kent ormanı ve rekreasyon alanı, Çatalkaya ve Sarnıç kamp alanları, çok amaçlı spor salonu, sağlıklı yaşam kampusü, Sarnıç gölet alanı karavan turizmi, Kanal Gaziemir, Abdullah Arda Meydanı düzenlemesi, spor ve gençlik merkezi projesi, gençlik merkezi ve kent arşivi, Zafer Mahallesi Müze kampusu ve rekreasyon alanı, Kanal Sarnıç, bisiklet yolları ve bisiklet kiralama noktaları, çocuk trafik eğitim parkı, yeni ve alternetif yollar, Önder Caddesi'nin yenilenmesi.