Türkiye İş Birliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile Pomak Kültür Derneği'nin birlikteliği, Gaziemir Belediyesi'nin desteğiyle düzenlenen proje kapsamında Bulgaristan'da yaşayan 55 Pomak genç Gaziemir'e geldi. Pomak çocuklara Türk kültürü ve Türkçeyi öğretmek amacıyla düzenlenen projeye katılan gençler Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol'u ziyaret etti. Ziyarette İzmir ve Gaziemir'le ilgili gözlemlerini aktaran gençler, Başkan Şenol'a sorular sordu. Gaziemir'de olmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden gençler Başkan Şenol'u misafir etmek üzere ülkelerine davet etti.

'Hayallerinizi büyük tutun'

Hayattaki en büyük idealinin doğup büyüdüğü kent Gaziemir'e belediye başkanı olmak olduğunu ve hedefine ulaşmanın mutluluğunu yaşadığını dile getiren Başkan Şenol, gençlere hayatta başarılı olabilmeleri için, hedeflerini yüksek tutmalarını öğütledi. Konuşmayan, eleştirmeyen genç nesil yaratılmaya çalışıldığından yakınan Şenol, "Hayatınıza kendiniz yön verin. Hangi mesleği yapacağınıza siz karar verin. Konuşun, eleştirin, sorgulayın. Gelecek sizlere emanet" diye konuştu. 

Daha insancıl bir dünya

Bu yıl 18'ncisini düzenledikleri Uluslararası Çocuk Şenliği ile kültürler arası kaynaşmayı sağladıklarını vurgulayan Başkan Şenol, dünya barışında gençliğin önemine değindi. Şenol sözlerini şöyle sürdürdü: Geleceğin sahibi olan çocuklarımızın, gençlerimizin aklındaki düşmanlık ve savaş kelimelerinin yok edilmesini, yerine barış kavramının yerleşmesini istiyoruz. Dünya barışında siz çocukların rolü çok büyük. Siz çocuklar biz büyüklerin yaptıkları hatalara sakın düşmeyin. Savaşa karşı çıkın. Tek savaşınız barış için olsun. Konuşarak daha insancıl, daha barışçıl bir dünya kurulabilir. Dünya siz gençlerle güzel.

'Çevreye sahip çıkın'

Çocukların çevre konusundaki sorularını da yanıtlayan Başkan Şenol, günümüzde çevrenin ciddi anlamda katledildiğini söyledi, onlardan çevre konusunda daha duyarlı olmalarını istedi. Çevre konusunda yaptığı çalışmaları anlatan Başkan Şenol, "Ülkemizin havası en temiz ili olarak Çanakkale seçilirken, Gaziemir de havası en temiz ilçe seçildi. Gaziemir ormanlarıyla, doğasıyla oksijen deposu. Ben de yeşili seven biri olarak kentteki yeşil miktarını ikiye katladım. Gaziemir'de yaşayan herkes adına bir ağaç diktim. Şimdi yeni hedefim bu sayıyı ikiye katlamak. Çünkü geleceğin sahibi siz çocuklara bırakacak en büyük mirasımız çevre. Sizlerde çevre konusunda daha duyarlı olun, doğaya sahip çıkın" diye konuştu.