Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası dolayısıyla Gaziemir Belediyesi kentin 6 farklı noktasında, vatandaşa 2 bin meyve fidanı dağıttı. Bu yıl 6'ncısı düzenlenen fidan dağıtım etkinliğine katılan Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol,  "Gaziemir'de yaşayan herkesin bir dikili ağacı olacak" hedefine ulaşmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti. Bugüne kadar 100 binden fazla fidanı toprakla buluşturduklarını, 12 binden fazla meyve fidanını vatandaşa dağıttıklarını söyleyen Başkan Şenol, "Yüzde 65'i orman olan kentimizde yeşil miktarını iki katına çıkardım. Gaziemir'de yaşayan her kes adına bir ağaç diktik. Yeni hedefimiz bu sayıyı ikiye katlamak" diye konuştu.
 
'Yeşile sahip çıkalım'

Göreve geldiği günden bu yana çevre ve doğanın korunması, ilçedeki yeşil alan miktarının arttırılması konusunda örnek çalışmalara imza attıklarını dile getiren Başkan Şenol, bazı kurum ve kuruluşların hayata geçirdikleri kararlarla Gaziemir'in yeşilini yok ettiklerini söyledi. Başkan Şenol, İzmir'in en büyük rekreasyon projesi için istedikleri alanı parasıyla bile kendilerine tahsis etmeyen Çevre ve Orman Bakanlığı'nın aynı yerde iki taş ocağına ruhsat vermesinin anlaşılmasının mümkün olmadığını söyledi. İki taş ocağının şimdiden binlerce ağacı katlettiğini, taş ocaklarındaki tozun halk sağlığını, dereleri dolduran toprak ve çakıllarında da çevreyi tehdit ettiğini vurgulayan Başkan Şenol, "Taş ocakları nedeniyle oluşan felaketin önlenmesi konusunda herkesi duyarlı olmaya davet ediyorum" diye konuştu.
 
'Cinayet gibi karar'

Son olarak ilçenin yüzölçümünün üçte biri büyüklüğünde olan ve içinde ilçenin sembolü olan binlerce zeytin ağacının bulunduğu 210 hektarlık alanın kendilerinin görüşünün bile alınmadan imara açıldığını hatırlatan Başkan Şenol, bu kararın yüzölçümünün yüzde 65'i orman olan Gaziemir'in geleceğini karartacağını savundu. Çanakkale ile birlikte Türkiye'nin havası en temiz iki kentinden birisi olduğunu hatırlatan Şenol, "Bu kentteki yeşil alan miktarını 6 yılda ikiye katladım. Cinayet gibi bu karar canımı yakıyor. Yeşilimizi yok etmeye çalışanlara inat, daha çok fidanın toprakla buluşmasını sağlayacağız" dedi.
 
Ağaçlar taşınıyor

Başkan Şenol döneminde çevreye önemli yatırımlar yapan Gaziemir Belediyesi, Park Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde kurulan sera ve fidanlıklarda kentin ihtiyacı olan çiçek ve fidanları üretiyor. Yeni parkalar yapılmasıyla kentteki yeşil alan miktarı ikiye katlandı. Budanan ağaç dalları çöpe atılmayarak özel makinelerde işlenip gübre olarak kullanılıyor. İnşaat alanlarında kalan ağaçlar ise kesilmekten kurtarılıyor, köklerinden taşınarak onlara ikinci hayat şansı tanınıyor. Kurulan ahşap ve metal atölyelerinde kent mobilyaları üretilerek tasarruf sağlanıyor.