Gaziemir Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü ile Bilgi işlem Müdürlüğü'nün ortak hazırladığı "E-Belediye, E-Yönetişim İle Vatandaş Odaklı Hizmet" adlı projesi İzmir Kalkınma Ajansı'nın desteğiyle hayata geçirildi. Proje kapsamında belediyenin E Belediye uygulamasının alt yapısı baştan sona yenilendi.  E Belediye uygulamasıyla belediyenin hizmet sunumunda rekabetçi, ucuz ve yaygın bilgi, iletişim altyapısı oluşturuldu, elektronik veritabanlı teknoloji uygulama kapasitesi geliştirildi ve yönetimde modernizasyonun sağlandı. Vatandaşlar, www.gaziemir.bel.tr web sitesine girip "e-belediye" linkini tıklayarak borç sorgulama ve ödeme, ödeme sorgulama, hemşehri iletişim merkezi'ne başvuru, Cv Bank'a başvuru gibi işlemleri çevrimiçi gerçekleştirebilecek.

Tek tıkla hizmet

Gaziemir Belediyesi'nin e belediye hizmetini kullanan vatandaşlar borç sorgulama ve ödeme alanını tıklayarak belediyeye olan borçlarını görebilecek, kredi kartıyla ödeme yapabilecek. Borç ödeyen vatandaşlar daha sonra ödeme sorgulama kısmına girerek ödemelerinin gerçekleşip gerçekleşmediğini kontrol edebilecek, dekontlarını online alabilecek. Hemşeri İletişim Merkezi hizmetini kullanmak isteyen vatandaşlar ise online başvuru kaydı oluşturarak öneri, şikayet ve taleplerini belediyeye iletebilecek. Bu hizmeti kullanan vatandaşlar başvurularının takibini de aynı sitemden yapabilecek. Belediyenin işsiz ile işvereni buluşturduğu hizmeti Cv Bank'a da e belediye üzerinden başvuru yapılabilecek. İş arayan vatandaşlar online kariyer merkezine dönüşen Cv Bank'a kolaylıkla kayıt yaptırmasını sağlayan sistem, eleman arayan firmaların da cv sorgulamasına imkan tanıyor.

Hayatları kolaylaştırıyoruz

Bilgi çağının getirdiği avantajlarla projeler hayata geçirerek kent yaşamını kolaylaştırdıklarını ifade eden Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, "E Belediye uygulamamız ile hizmet kalitemizi ve hızımızı daha da yukarı çıkararak vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırıyoruz.
Bu uygulama sayesinde hemşehrilerimiz belediyeye gelmeden bilgisayarlar aracılığıyla hizmetlerimize her yerden kolayca ulaşabilecek. Bilgi toplumu ve teknolojinin kazanımlarıyla vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmaya devam edeceğiz" diye konuştu