Yeni binada 25 kişilik 5 derslikte 360 ilköğretim öğrencisine liselere hazırlık kursu verilecek. Başkan Halil İbrahem Şenol, "Eğitimli ve sağlıklı kentlerin yaşadığı kentlerin hızla gelişeceği inancıyla hareket ederek bu alanlarda marka projeler geliştirdik. Çünkü bizim görevimiz yalnızca yol, kanalizasyon, park, kaldırım yapmak değildir. GAZİGEM benim hayalim olan bir projeydi. Bu kadar kısa zamanda, bu kadar hızlı gelişmesi ve öğrencilerimizin gösterdiği üstün başarı onur ve gurur verici" dedi. 

Eğitimde fırsat eşitliği olmadığına değinen Şenol sözlerini şöyle sürdürdü: "Siz gençler bu ülkenin aydınlık geleceğisiniz. Biz GAZİGEM ile eğitimde fırsat eşitliği sağlayarak herkesin eşit koşullarda eğitim görmesini sağladık. Çünkü ilçemizde maddi olanağı kısıtlı olan birçok aile çocuğunu dershaneye gönderemiyordu. Kaliteli, bilimsel ve ücretsiz hizmet veren GAZİEGEM ile öğrenci başına 3 bin liralara ulaşan dershane harcamalarının önüne geçerek, yaklaşık 7 milyon liranın ailelerin cebinde, yani ilçemizde kalmasını sağladık." GAZİGEM'in yakaladığı yüzde 94,25'lik başarıya değinen Şenol, öğretmen ve öğrencileri başarı ve özverilerinden dolayı tebrik etti.

'4 yılda 6 kat büyüdü'

Öğrenciler adına Aysu Vatansever, veliler adına Fatma Öztürk, öğretmenler adına Haşim Yatakbaş söz alarak GAZİGEM aracılığıyla bilimsel ve parasız eğitim imkanı sağladığı için Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol'a teşekkür ettiler. Daha sonra kürsüyse çıkan ve GAZİGEM'in 4 yılda 6 kat büyümesine 'masal gibi' benzetmesi yapan dershane müdürü Emin Talayhan ise; elde edilen yüzde 94,25'lik başarının altını çizerek, "eğitim için ne gerekiyorsa yapılsın' diyerek hiçbir isteğimizi geri çevirmeyen başkanımıza teşekkür ediyorum, eseriyle gurur duysun" dedi.