Esin Gençel- Batman Emniyet Müdürlüğü'nün güneydoğulu öğrencilerin Türkiye'nin batısını görmesi, oralardaki yaşıtlarıyla kaynaşması için başlattığı sosyal sorumluluk projesi bu yıl Gediz Üniversitesi'nde gerçekleşti. Van, Hakkari, Şırnak ve Siirt'ten 350 liseli genç, Gediz Üniversitesi'nde yaz kampına girdi. Öğrencilere 3 seviyede İngilizce eğitimi verildi. 16 sınıfa bölünen öğrencilere 26 okutman tarafından haftada 36 saat İngilizce eğitimi verdi. Altı hafta boyunca İngilizce eğitimi gören, birbirinden renkli etkinliklere katılan öğrenciler, sertifika töreniyle uğurlandı. Ünlü besteci Garo Mafyan ve Menemen Kaymakamı Turğut Subaşı'nın katılımları ile gereçekleşen törende öğrenciler 1,5 ay gibi bir sürede öğrendiklerini sergilediler.

Törende konuşan Gediz Üniversitesi Rektörü Seyfullah Çelik, projeyi uygulamaya koyan ve uygulayan herkese çok teşekkür etti. Çelik, "Bu proje hem bizleri hem sizleri hem de ülkemizi son derece yakından ilgilendiren bir proje. Üniversitemizin bütün imkanlarını çok sevgili kardeşlerimize, bu ülkenin geleceği olan pırıl pırıl gençlerimize açmak bizim için bir fazife ve onurdur. Bu proje herkesten destek gördü. Tatillerini yapmayan İngilizce öğretmenlerimize, öğrencileri buraya gönderen ailelerede çok teşekkürler ediyorum. Bu ülkenin geleceği sizlersiniz. Biz görevimizi ne kadar iyi yaparsak bu ülkenin geleceği o kadar aydınlık olur. Bu nedenle sahip olduğumuz tüm imkanları sizinle paylaştık" dedi.

Siirt'ten gelen lise öğrencisi Süheyl Yıldız ise bu programın doğu ve batının paylaşımları açısından çok iyi olduğunu belirterek, "İzmir'de bizi çok iyi karşıladılar. Bize mesafirperverliklerini gösterdiler. Herkese teşekkür ediyorum" dedi.