Gediz Üniversitesi, burs uygulamasında çıtayı her sene biraz daha yukarıya taşıyor. Lisans programlarında öğrenim bursu oranı yüzde 49'dan yüzde 54'e çıkarıldı. Böylece Gediz'de bu yıl da 2 öğrenciden biri burslu eğitim görme şansı yakalayacak. Ayrıca bazı bölümlerde öğrencilerin tümü burslu olacak. Üstelik, başarısızlık halinde bu destek kesilmeyecek, aynen devam edecek. Ayrıca, ücretli olarak Gediz'i kazananlar da derslerinde istenen not ortalamasını yakalamaları halinde burslu öğrenci statüsüne kavuşuyor.

Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik, Öğrenci Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) verilerine göre üst üste 2 yıldır Ege ve Akdeniz bölgelerinin en çok tercih edilen vakıf üniversitesi olmalarına, ayrıca tüm bölümlerde doluluğa ulaşmalarına rağmen böyle tarihi bir adım attıklarını söyledi. Prof. Dr. Çevik, amaçlarının hem akademik kaliteyi hem de eğitim kalitesini artırmak, başarıyı ödüllendirmek ve eğitimde fırsat eşitliği sağlamak olduğunu dile getirdi. "Başarıyı teşvik ederek geleceğe yatırım yapıyoruz. Her şey daha güzel, daha aydınlık yarınlar için" diye konuşan Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik, sözlerine şöyle devam etti:

Gençliğe güveniyoruz

"Gediz Üniversitesi'nin temel harcında; eğitimde farka imza atmak, bu alanda öncü olmak hedefleri var. Türkiyemize en değerli katkıyı eğitimle sağlayabiliriz, geleceğimiz için en büyük yatırım eğitimdir. Ülkemiz, ancak iyi yetişmiş, kaliteli insan gücüyle çok daha iyi noktaya ulaşabilir. Bu bilinçle hareket ediyoruz ve bu amaca ulaşabilmek için tüm imkanlarımızı seferber ederek eğitime daha çok destek vermeye çalışıyoruz. Bu nedenle de 2 öğrencimizden birine burslu öğrenim hakkı tanıyoruz ve başarısız olmasalar bile desteğimizi çekmiyoruz. Çünkü onlara güvendiğimizi her fırsatta göstermemiz gerekiyor, önemli olan gençliği kazanmak. Bu da onlara güvenerek, şans vererek gerçekleştirilebilir. Gediz Üniversitesi bursuyla öğrenim görecek öğrencilerimiz, gelecekte bu ülkeye büyük kazanımlar sağlayacak, önemli işler başaracaktır. Bizim için de en büyük mutluluk ve gurur kaynağı da işte bu olacaktır."


Bu bölümlerde tüm öğrenciler burslu

Gediz Üniversitesi, tüm bölümlerinde bursluluğu artırdı. Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi'nde ise eğitime destek oranı yüzde 100'ü buldu. Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Makine Mühendisliği ve İç Mimarlık bölümlerinde gençlerin tamamı, yüzde 100, yüzde 50 ve yüzde 25'lik dilimlerde olmak üzere burslu öğrenim görecek. İzmir Seyrek'teki kampüsünde modern laboratuvarlarından atölyelere bilimsel araştırmalar için gerekli fiziki altyapıyı sağlayan Gediz, verdiği eğitim desteğiyle genç beyinleri geleceğin mucitlerine dönüştürmeyi, yeni buluşları insanlığa kazandırmayı hedefliyor.