İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin eğitime ve spora verdiği destek, spor ve polis akademileri ile askeri okullara girmeyi hedefleyen gençlerin yüzünü güldürmeye devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Beden Eğitimi Öğretmenleri Derneği işbirliği ile 4 yıldır sürdürülen Spor Akademileri Hazırlık Kursu, gençleri bu zorlu sınava hazırlarken diğer yandan da aile ekonomisine önemli katkı sağlıyor. Dışarıda 200-250 lira arasında değişen aylık ücretlerle verilen dersler için İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kurslarında 4 yıldır değişmeyen aylık 30 TL'lik sembolik ücret alınıyor.

11 branşta eğitim
 
Bu sezon çalışmalarına geçtiğimiz kasım ayında başlayan ve akademilere giriş sınavlarının yapılacağı temmuz-eylül aylarına kadar sürecek kurslar, Kültürpark Celal Atik Spor Salonu, Fuar Alanı Spor Tesisleri ve Bornova Evka 4 Spor Salonu'nda gerçekleştiriliyor. Her aday atletizm, basketbol, cimnastik, futbol, voleybol, güreş, judo, tekvando, tenis, masa tenisi ve hentbol branşlarında uzman öğretim üyeleri nezaretinde eğitim alıyor.

İlk yıllarda başarı ortalaması yüzde 60 civarında seyreden kurslar geçtiğimiz yıl yüzde 83 gibi büyük bir başarı oranını yakalayınca, spor ve polis akademileri ile askeri okullara hazırlanan gençlerin bir anda ilgi odağı oldu. Katılımın çok yüksek olduğu kurslara yeni kayıtlar da kabul ediliyor.