Aslında İzmir'de ikamet eden Mustafa Ali Tonbul, İstanbul'a gittiğinde Grup Yorum konserine de gitmişti. O sıralarda Gezi olayları vardı. 8 Temmuz'da Gezi Parkı'nın halka açılacağını duydu ve parka gitmek istedi. İşte her şey o gün oldu. Ali, başına isabet eden gaz fişeği nedeniyle kafasında yaralandı. 22 gün yoğun bakımda yaşam savaşı verdi. Üç kez ameliyat oldu, beyin kanaması geçirdi. Ve belki de bir mucizeyi gerçekleştirip hayatta kaldı.

Tedavi nedeniyle Ali, bir buçuk yıl okula gidemedi. Uzun süren tedavinin ardından dün okula başladı. Fakat artık Ali epilepsi hastası. Ali artık hem konuşma hem de hafıza problemi yaşıyor. Hafızasının ne durumda olduğu da okul sürecinde belli olacak. Öğretmenleri ve ailesi bilinçaltından nelerin geri geleceğini nelerin gelmeyeceğini merak ediyor.




Gümüşpala Ticaret Lisesi ikinci sınıfa başlayan Ali’nin konuşma güçlüğü nispeten düzelse de epilepsi nedeniyle kendisini koruması gerekiyor.

Ali'nin durumu hakkında açıklama yapan Baba Mehmet Tonbul ise, "Ali eskisi gibi değil. Doktorları sürekli takip ediyor. Konuşması biraz düzelse de epilepsi nöbeti geçirmemesi, aşırı derece soğuk algınlığı yaşamaması gerekiyor. Aksi halde yeni bir beyin kanamasını tetikleyebilir. Kafasını da her zaman darbelere karşı koruması gerekiyor. Bir de konuşamıyor. Bu da belirli bir süre devam edecek ve düzelecek. Keşke bu kötü hadise olmasaydı. Yaşadıkları çok kötü. Suçsuz yere sadece insan olmak " dedi.

Sorulara yanıt veren Ali ise arkadaşlarının bir üst sınıfa geçtiğini ve öğretmenlerinin değiştiğini belirterek, “Sanki hiç okulu bırakmadım gibi geldim. Heyecan da hissetmedim." dedi. (Hürriyet)