Bornova Belediyesi girişimci olmak isteyen ancak, bilgi ve sermaye yetersizliği yaşayan yurttaşlara destek olmak için Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ile birlikte başlattığı “Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programı”nın dördüncüsü gerçekleştiriliyor.

Bornova Belediyesi Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’nde 5 Şubat Salı günü saat 15.00’de yapılacak tanıtım toplantısında KOSGEB’in yeni girişimcilere sağladığı destekler anlatılacak. Ekonomik kalkınma ve işsizliğin azaltılmasında önemli bir faktör olarak gösterilen girişimciliğin desteklenmesi amacıyla başlatılacak eğitimle ilgili ayrıntılı bilgi isteyenler tanıtım toplantısına katılabilecek.

Bornova’da ikamet eden vatandaşların başvurabileceği program 27 Şubat – 19 Mart 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Geçen yıl yaklaşık 180 kişinin eğitim alarak girişimciliğe ilk adımı attığı programa bu yıl da yoğun başvuru olması bekleniyor.

KOSGEB’in ‘Yeni Girişimci Desteği’ kapsamında başlatılan ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programı’na katılanlar, toplam 70 saat süren derslere katılarak iş planlarını oluşturacak. Programa katılanlar KOSGEB’in 30 bin TL hibe, 70 bin TL de iki yılı geri ödemesiz, faizsiz kredi desteğinden yararlanabilecek.

Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, KOSGEB ile birlikte yürütecekleri “Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programı” programıyla aklındaki iş fikrini hayata geçirmek isteyenler için eşsiz bir fırsat sunulacağını belirterek, “Tanıtım toplantısının ardından programa katılanlar, uygun koşullarda sağlanan hibe ve kredi imkanlarından yararlanacak. Bornova Belediyesi olarak kendi işini kurmak isteyenlerin başarıya ulaşması için program kapsamındaki tüm eğitim faaliyetlerini üstleniyoruz” dedi.

Vatandaşlar kayıtların yapılacağı Bornova Belediyesi Engelliler Merkezi ve Kurs Merkezi’nin 388 03 12 numaralı telefonundan bilgi alabilecekler.