Osmangazi hizmet binası toplantı salonunda iki gün süren eğitim,  Bayraklı Belediyesi Veteriner işleri Müdürlülüğü veteriner hekimleri tarafından verildi. Eğitimde; hayvanları koruma yolları, hayvan davranışı, bakımı, beslenmesi, hasta hayvanların tanınması gibi genel bilgiler verildi. Ayrıca hayvanların kısırlaştırılması, aşılanması konularında detaylara vurgu yapıldı.

İŞBİRLİĞİ İÇERİSİNDE OLACAKLAR

Eğitimi başarılı bir şekilde tamamlayan 43 hayvan sever, gönüllü hayvan koruyucusu olmaya hak kazanandı. Gönüllüler,  bölgelerinde bulunan sokak hayvanlarının bakım ve beslenmesiyle ilgili sorunların çözümü noktasında Bayraklı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü işbirliği ile birlikte hareket edecek.

BİZLER DE BİR ŞEYLER YAPMALIYIZ!

Eğitime katılan Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Ege Bölge Sorumlusu Funda Bayrı Ersoy, "Bayraklı Belediyesi sokak hayvanları için büyük bir çıkış yapı. Belediye Başkanı Hasan Karabağ, bu konuda oldukça duyarlı. Verdiği sözlerin arkasında duran hakikaten hayvanlar için bir şeyler yapmak isteyen bir belediye başkanı. Veteriner arkadaşlarımız bize her zaman yardımcı oluyorlar. Ben de onların her zaman yanlarındayım" dedi. Eğitime katılan hayvan severlerden Hüsnan Şeker ise "Belediyenin bu etkinliğini duyunca hemen geldim. Belediyeleri sokak hayvanları konusunda suçlamak çok kolay. Fakat birey olarak bizlerin de bir şeyler yapması gerekiyor. Belediyelere veteriner işlerine ve her türlü birimlere yardımcı olmak görevimiz. Benim de hayvanlarla ilgili konularda eksiklerimi tamamlamak için daha fazla şeyler öğrenmek ve çocuklara bu bilgileri aktarabilmek için bu eğitime katıldım. Çok da iyi oldu" dedi.

ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, hayvanların korunması noktasında ellerinden geleni yaptıklarını belirterek, "Her zaman söylüyorum, bu dünyayı can dostlarımızla birlikte paylaşıyoruz. Onları yok saymamız mümkün değil. Belediye olarak can dostlarımız için elimizden geleni yapıyoruz. Veteriner İşleri Müdürlüğümüz hayvan severler için iki gün süren bir eğitim düzenledi. Sertifikalı gönüllü hayvan koruyucuları, bir sıkıntı gördüklerinde bizimle iletişime geçecek. Tam anlamıyla bir işbirliği içerisinde olacağız" dedi.