Basmane Semti 1364 sokaktaki bir iş merkezinin otoparkının girişine, kapalı kasa kamyonetin şoförü aracını park etti. Aracı kullanan kişi daha sonra yandaki otele malzeme indirmeye başladı. Bu sırada kaldırımda yürüyen görme engelli Salih Arıkan, elindeki beyaz bastonla minibüse çarptı. Daha önce de otopark çalışanları tarafından kaldırıma araç park edildiğini iddia eden Arıkan, elindeki bastonla minibüse vurdu.

Tepki amacıyla otoparkın girişinde durmaya başlayan Arıkan'ı çevredekiler sakinleştirmeye çalıştı. Bu sırada çevredekilerle Arıkan arasında tartışma çıktı. Otopark girişinden başka bir yere götürülmek istenen Arıkan çıkan arbedede tartaklandı. Tartışmanın büyümesi üzerine çevredekiler polisi aradı. İş merkezinin önüne gelen polis, Arıkan'ı polis merkezine götürdü ve "Yaya yollarında, geçitlerde veya zorunlu hallerde; taşıt yolu üzerinde trafiği tehlikeye düşürecek davranışlarda bulunmak" suçundan 92 lira para cezası kesti.

"DEFALARCA UYARDIM DİNLEMEDİLER"

Söz konusu yolu sık sık kullandığını ve otopark görevlisinin otoparkta yer olmayınca kaldırıma araç park ettirdiğini ileri süren Arıkan, "Daha önce de defalarca benzer şeylerle karşılaştım. Her defasında uyardım ama bir süre sonra benimle dalga geçip, 'Kamyon geliyor' demeye başladılar. 'Görme engelli olmasaydın sana yapacağımızı biliyoruz' diyerek de tehdit ettiler. Kaldırımda yürürken, park edilen araçlar nedeniyle yola inmek zorunda kalıyorum. Artık bu soruna bir çözüm bulsunlar. Bizler de bireyiz. Tüm bu yaşananlara rağmen bana ceza kesildi" dedi.

"SÜREKLİ PARK YAPILMIYORDU"

Otopark görevlisi Erdal Pekgöz ise kaldırıma sürekli olarak park yapılmadığını savunup, "Yıllardır burada çalışıyorum. Birkaç kez kısa süreli bekleme oldu ama öyle uzun süreli park ettirme gibi bir şey söz konusu değil. Olayın yaşandığı gün tuvalete gitmiştim, ben döndüğümde minibüsün otoparkın girişine yanaştığını gördüm. Arkadaş otele bir şeyler indiriyordu. Bu sırada, Salih bey geldi ve tartışma çıktı. Bizim burada bir arkadaşımızın eşi rahatsız, hastanede yatıyor. O arkadaş, Salih bey otoparkın önünü kapatınca dışarıya çıkamadı. Acilen hastaneye gitmesi gerekiyordu, uzun süre tartışma yaşandı. Otomobilin geçmesine izin verilmeyince de Salih beyi yol kenarına çekmek istedik. Ayrıca, Salih beye 'Kamyon' demesi de hakaret değil, bir arkadaş şaka yapmak istedi. Amacını aşan bir cümle olduğunu fark edince de Salih beyden defalarca özür diledi. O günden sonra Salih bey sürekli tartışma çıkarttı" diye konuştu.