Aykut Polatlı-11 Yıldır Güzelbahçe Belediyesi'nin Meclis Kararı'yla yerinde bulunan GÜLDER binası, dün sabah belediye ekiplerince bina içerisinde insanların bulunmasına rağmen yıkıldı. Çocuk bahçesi yapılacağı gerekçesiyle boşaltılması istenen binanın bundan 1 ay önce de elektrik ve suları kesilmişti. Başkan İnel 1 hafta önce kendilerine tebligat geldiğini ama tebligatın süresinin salı akşamına kadar sürdüğünü dile getirerek, 'Buna rağmen sürenin dolmasına daha varken, sabahı erkenden gelmişler. Biz sonradan öğrendik. Biz gelene kadar içerde ne kadar eşya ve evrak varsa kamyonlara koymuşlar. Kendilerine bunun hukuksuz olduğunu söyledik. Buna rağmen biz bina içerisindeyken kepçelerle yıkıma başladılar. Sanki ölmemizi istiyorlardı' dedi.

GÜLDER Başkanı Turgut İnel belediye ekiplerine engel olmak isteyince CHP Güzelbahçe Gençlik Kolları Başkanı ve Güzelbahçe Belediyesi şantiye amiri Vural Gezer'in şiddetine maruz kaldı. Ardından da yerde sürüklendi. Olayı anlatırkan İnel, 'Darp edildim. Güzelbahçe Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Günay da zabıtaların arkasından, yıkın, diye bağırıyordu. Sanki savaş alanındaydık. Düşmana saldırır gibi saldırıyorlardı' diye konuştu.
Kamyonlara doldurulan evrak ve eşyalarının nereye götürüldüğünün şimdilik meçhul olduğunu dile getiren İnel, her türlü hukuki merciye başvuracaklarını bildirdi.