Karşıyaka Belediyesi’ni ziyaret eden Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Güneş Tarlası Projesi hakkında bilgi aldı. Ülgür ve beraberindekiler, daha sonra Güneş Tarlası’nın kurulu olduğu Örnekköy’deki alanı gezerek, yerinde incelemelerde bulundu. Projenin yenilenebilir kaynakların kullanımı açısından son derece önemli olduğunu belirten Başkan Gökhan, benzer bir sistemi Çanakkale’de de kurmak istediklerini söyledi. Başkan Ülgür Gökhan, “Yenilenebilir enerji kaynakları, günümüzde çok önemli hale geldi. Sosyal demokrat belediyeler olarak bu konuya büyük önem veriyoruz. Karşıyaka Belediyesi’nin kurduğu Güneş Tarlası da bunun en iyi örneklerinden. Biz de Çanakkale’de böyle bir projeyi hayata geçirmeyi planladığımız için gelip incelemelerde bulunmak istedik” dedi.
 
“DESTEĞE HAZIRIZ”


Başkan Gökhan’a Güneş Tarlası’nı gezdirerek projenin teknik detayları hakkında bilgi veren Karşıyaka Belediye Başkanvekili Şükrü Parmaklı da, bu tarz projelerin kentlerin hem bugünü hem de geleceği için çok değerli yatırımlar olduğunu vurguladı. Parmaklı, Güneş Tarlası Projesi’ni zaman içinde daha da genişletip kapasitesini artıracaklarını belirterek, “Karşıyaka Belediyesi olarak bu tür bir proje hazırlama niyetinde olan tüm belediyelere yardımcı olmaya hazırız” diye konuştu.
 
3 KAT BÜYÜYECEK

Karşıyaka Belediyesi tarafından, alternatif enerji kaynaklarının kullanımına dikkat çekmek ve doğa dostu enerji kaynaklarını özendirmek için hayata geçirilen Güneş Tarlası Projesi ile yılda 420 bin liralık elektrik üretilecek. Elde edilen gelir, distribütör firma ile mahsuplaşılacak ve belediye; hizmet binası, Ziya Gökalp Kültür Merkezi ile Tay Park için yıl boyunca elektrik ücreti ödemeyecek. Proje, kısa sürede 3 kat büyütülecek ve belediyeye ait tüm tesislerin elektrik masrafı karşılanmış olacak.