15. yılını kutlayan İzmir Metrosu’nun aynı zamanda 650 milyon yolcu sayısına ulaşması nedeniyle Fahrettin Altay İstasyonu’nda sürpriz bir tören düzenlendi. Her şeyden habersiz metroya binmek üzere turnikelerden geçiş yapan ev hanımı İlknur Haşlamacı, bir anda çalan alarmlar, atılan konfetiler ve alkışlar eşliğinde 650 milyonuncu yolcu olduğunu öğrendi. Kısa süreli bir şaşkınlık yaşayan Haşlamacı’ya durumu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu açıkladı. Çok şaşırdığını ve mutlu olduğunu dile getiren talihli yolcunun ödülü ise 1 yıl boyunca İzmir Metrosu’ndan ücretsiz yararlanma hakkı oldu. Başkan Aziz Kocaoğlu, Haşlamacı’ya ödülünü vererek, hayırlı olmasını diledi.

 
Raylarda 20 milyon km.

22 Mayıs 2000 tarihinde 10 istasyon ve 45 araçlık filo ile hizmete giren İzmir Metro A.Ş. 15. yılını geride bıraktı. Bu sürede giderek büyüyen ve bugün 17 istasyonda toplam 87 araçlık filo ile hizmet veren İzmir Metrosu’nda günlük yolcu sayısı ise 20 binden 350 bine yükseldi.

Halen 20 km. hatta hizmet veren İzmir Metrosu’nun çekerleri 15 yıl içinde 20 milyon km’nin üzerinde yol kat etti. Dünyanın çevresinin 40 bin km. olduğu düşünüldüğünde, İzmir Metrosu 15 yılda dünya çevresinde 500 kez tur atmış oldu.

 
Dünden bugüne raylı sistem

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Metrosu’nun 15. kuruluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde Fahrettin Altay İstasyonu’nda açılan “Dünden Bugüne İzmir’de Raylı Sistemler” isimli fotoğraf sergisini de gezdi