Geçtiğimiz günlerde bir pandomim sanatçısının 5 yıl önce Karşıyaka'da gürültü cezası alması gündeme gelmişti. Aldığı 82 TL'lik cezayı ödemeyi reddeden İlker Kılıçer'e daha sonra da haciz kağıdı gelmişti. Konunun medyada gündem olması ile Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, borcu kendisinin ödeyeceğini söyleyerek sanatçıya destek olmuştu.

Akpınar şimdi de sanatçı İlker Kılıçer'i makamında kabul etti. Her zaman sanatın ve sanatçının yanında olduklarını belirten Akpınar yaşanan durumdan ötürü Kılıçer'den özür diledi. "Bu tür sanatlar için belli alanlar, belirleyeceğiz. Zaten bu alanlar, vardı. Bunları daha da geliştireceğiz. Sanatlarını icra etmek isteyenler, burada özgürce bunu yapacaklar. Belediye ve şahsım olarak her zaman sanatın ve sanatçının yanında olmaya devam edeceğim" diyen Akpınar, belediye organizasyonlarında Kılıçer'in de görev almasını istedi.


Cezayı sanatına saygısızlık olarak gördüğü için ödemediğini belirten Kılıçer ise Akpınar'ın kendisini arayıp destek olmasından ötürü mutlu olduğunu söyledi. Kılıçer, artık rahatlıkla sokakta sanatını gerçekleştireceğini de sözlerine ekledi.