Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, AKUT Yönetim Kurulu Başkanı Nasuh Mahruki ile yaptığı görüşmede, Güzelbahçe'nin muhtemel bir afete hazır olması için oluşturulacak GüzelAKUT ekibinin eğitimi konusunda destek istedi.

Belediye Başkanı Mustafa İnce, Güzelbahçe'yi her türlü afete önceden hazırlamak zorunda olduklarını belirterek, "Yerel yönetim olarak üzerimize düşen tüm sorumlulukları yerine getirmeye çalışıyoruz. Özellikle binaların depreme dayanıklılığı konusunda taviz vermiyoruz ve vermeyeceğiz. İlçemizde çok katlı bina yaptırmıyoruz. En fazla 5 kata kadar izin veriyoruz. Binalarımızın büyük çoğunluğu tek veya iki katlı. Yapılarımız bu nedenle çok sağlam. Yapı denetim firmalarının yanı sıra belediye olarak biz de denetliyoruz. Ancak biz yine de her türlü doğal afete hazır olmak için oluşturacağımız GüzelAKUT ekibinin eğitimi için sizden destek bekliyoruz" dedi.

Kısa sürede eğitiriz

AKUT Başkanı Nasuh Mahruki ise, İzmir'in birinci derecede deprem kuşağında bulunduğunu belirterek, "Her bölge kendi kurtarma timini oluşturmalı. Nitekim bir süre önce Seferihisar ve Sarıgöl'de AKUT ekibi kuruldu. Bu ekipler, tamamen günüllülük esasına dayanıyor. Eğitim konusunda destek vermeye hazırız. Şu anda AKUT olarak yurt genelinde 30 ayrı bölgede 1500'e yakın gönüllü ile çalışıyoruz. Belediye olarak yer, araç, gereç ve malzeme desteği verdiğiniz takdirde, biz ekipleri kısa sürede eğitiriz. Bu ekip sadece Güzelbahçe için değil, İzmir'in diğer semtlerinde ve ülkenin diğer kentlerinde, hatta yurt dışında bile kurtarma çalışmalarına katılabilir" diye konuştu.
Görüşmede Güzelbahçe Belediye Meclisi'nin Afet İzleme Komisyonu Başkanı İhsan Seyhan ve üyeler Ertan Avkıran ile Ayşe Akın da hazır bulundu.