Güzelbahçe Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi, sokak hayvanları için hayata tutunma durağı oldu. Bir veteriner ve iki görevlinin hizmet verdiği barınma evinde sahipsiz sokak köpek ve kedilerinin tedavisi yapılıyor, kısırlaştırılıyor, kuduz ve parazit aşıları yapılıp 5199 sayılı Hayvanları Koruma Yasası uyarınca tekrar alındıkları yere bırakılıyor.

Geçen yıl sokak köpeklerine ve kedilerine bin 203 adet  kuduz, karma, mantar ile iç ve dış parazit aşısı yapıldı, çeşitli nedenle (Çoğu trafik kazası) yararalan veya hastalanan 373 adet sokak hayvanı tedavi edildi, ayrıca 24 ameliyat yapıldı, 433 sokak hayvanı kısırlaştırıldı.


14 ayda 152 can dosta sıcak yuva

Doberman, rotwailler, terrier, sibirya kurdu, boxer, çoban kırması gibi cins köpeklerin de zaman zaman geçici bakımevinde misafir edildiğini belirten Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce "Bakımevinden geçen yıl 116 sokak kedisi ve köpeği vatandaşlarımız tarafından sahiplendi, sıcak yuvaya kavuştu. Bu yılın ilk ayında ise vatandaşlarımız 36 sokak kedisiyle köpeğini sahiplendi.Ayrıca üç veterinerimizin bulunduğu barınma evinde sahipsiz sokak köpek ve kedilerinin tedavisi yapılıyor. Kısırlaştırılıyor, kuduz ve parazit aşıları yapılıyor" dedi.