Cumhuriyet Kadınları Derneği ve Güzelbahçe Belediyesi Kent Konseyi Engelli Meclisi işbirliğiyle yılın annesi seçilen 8 ve 10 yaşlarında iki çocuk annesi Sakine Akıcı'ya, düzenlenen etkinlikte çeşitli hediyeler verildi.

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, etkinliğe katılan kadınların anneler gününü kutlayarak, 'Bütün anneler evladının duymayan kulağı, görmeyen gözü, tutmayan eli, ayağı olurlar.  Ancak bu yıl seçilen yılın annesi, iki otistik çocuğu bulunan çok özel bir annedir. Sakine Hanımın da diğer engelli anneler gibi psikolojik, sosyal maddi ve manevi her türlü zorluğa göğüs gerdiğini biliyoruz.  Göstermiş olduğu fedakarlık ve bu yönde verdiği toplumsal mücadele ile örnek oldu. Bana göre bu tür özel çocukların anneleri yılın annesi' dedi.

Annelere sahip çıkmalıyız

CHP İzmir Milletvekili adayı Tuncay Özkan da, devletin annelere yönelik politikası olmadığını savunarak, 'Sorun annede başlıyor, annede bitiyor. Anneleri eğitip bilgiyle donatacak politikalara ihtiyaç var.  Anneleri eğiterek sahip çıkarsak, toplumsal değişimin kapısını açacak enerjiyi üretebiliriz' dedi.
Cumhuriyet Kadınları Derneği Güzelbahçe Şube Başkanı Başkanı Mesude Öney, varlıklarıyla canlara can katan annelerin hakkının asla ödenemeyeceğini belirterek, tüm annelerin anneler gününü kutladı. Öney, 'Yılın annesi olma kriterlerine sahip annemizi bizler de saygıyla selamlıyoruz. Kendisi övgünün en yücesini hak etmektedir. Zor şartlarda iki otistik çocuğu bağrına basıp oların toplumla kaynaşmasını sağlayan büyük bir insandır. Çocuklarına hem annelik, hem babalık yapmış. Bu yüzden kendisi yılın annesi olmayı sonuna kadar hak etmektedir. Kendisini kutluyorum' dedi.

Yılın annesi seçilen Sakine Akıcı da, 'Beni yılın annesi olmaya layık gördüğünüz için Cumhuriyet kadınlarına çok teşekkür ediyorum. Bana yalnız olmadığımı hissettirdiniz, yüreklendirdiniz. Otizm konusundaki mücadelemi hep birlikte sürdüreceğimize inanıyorum. Çocuklarıma sevgimi ve emeğimi vermekten çok mutluyum, Çünkü onları eğitip toplumla kaynaştırınca, emeğimin karşılığını alıyorum' dedi.