Güzelbahçe Belediyesi'nin TMMOB Peyzaj Mimarları Odası, TEMA ve GÜLDER ile işbirliği yaparak düzenlediği 3. En Güzel Bahçe Yarışması sonuçlandı. İlçedeki bahçeli konut ve toplu konut sitelerinden 20 katılımcının bahçelerinin değerlendirildiği yarışmanın ödül töreni belediye bahçesinde gerçekleştirildi. Ödül töreninde konuşan Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, İzmir metropolünde yeşili ve doğası bozulmamış, betona yenik düşmemiş tek bölgenin Güzelbahçe olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi: "Biz Güzelbahçe'de yeşili daha fazla çoğaltmanın yollarını arıyoruz. Bunun için yeni parklar yapmaya, rekreasyon alanları yaratmaya çalışıyoruz. İş başına geldiğimizde kent merkezindeki yeşil alan oranı (belediye tarafından yapılan parklar ve rekreasyon alanları)15 bin metrekareyken, bugün bu oran 150 bin metrekarelere çıktı. Şu anda bütün parklarımızda otomatik sulama yapılıyor. Her parka bir görevli veya zabıta koymamız mümkün değil. Vatandaşlarımızdan ricam bu parkları kendi evlerinin bahçeleri gibi korumalarıdır. Hepimiz bu kentteki yeşil dokuya sahip çıkmalıyız."

İşte en güzel bahçeler


Konut dalında birincilik ödülü Fatma Kutlu'nun bahçesine, ikincilik ödülü Ayhan Emrullah Gönen, üçüncülük ise Mesut Göztepe'nin bahçesine verildi. Toplu konut (site) dalında ise Yeşil Vadi Konakları birincilik ödülüne layık bulundu. İkincilik ödülünü Güvenevler Sitesi, üçüncülüğü ise Turunç Sitesi aldı. Balkon dalında Menderes Olkun ödüle değer bulunurken, Deniz Efe'ye Jüri Özel Ödülü, Ali Caba'ya da "Dar alanda dev dünyalar" ödülü verildi.

Ödüller, para ödülü ile çeşitli süs bitkileri, saksı ve bahçe mobilyaları şeklinde dağıtıldı. Konut dalı birincisi Fatma Kutlu, bin liralık ödülünü sokak hayvanlarına mama alınması için Güzelbahçe Belediyesi Geçici Hayvan Barınağı'na bağışladı.
Bu arada Güzelbahçe Belediyesi tarafından düzenlenen "Bahçecilik Kursu"nu başarıyla tamamlayan 62 kişiye sertifikaları dağıtıldı.