Güzelbahçe Belediyesi'nce düzenlenen 2. Deniz Festivali başladı. Festivalin ilk gününde balık restoranlarının aşçıları, en iyi balık mönüsünü hazırlamak için yarıştı. Sunum, kullanılan malzeme, uygulanabilirlik ve lezzet gibi çeşitli kriterlere dikkat eden jüri Meba Balık Restoran'ın aşçısı Fatih Tanyıldız'ı birinci, Ümit Restoran'ın aşçısı Engin Karagöz'ü ikinci, Gemi Restoran'ın aşçısı Celal Başkaya'yı ise üçüncü seçti. Dereceye girenlere ödüllerini belediye başkanı Mustafa İnce ve belediye meclis üyeleri verdi.
Dokuz balık restoranının aşçısının katıldığı yarışmada İzmir'i Sevenler Derneği Başkanı ve aynı zamanda diplomalı gurme olan Sancar Maruflu, İzmir Aşçılar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve İzmir Üniversitesi öğretim üyesi ve aynı zamanda gurme olan Dr. Turgay Bucak, İl Genel Meclis Üyesi Emre Özer, Ali Erdem ve Perihan Demir'den oluşan jüri, aşçıların yaptığı balık mönülerinin tadına baktı.

Karikatür sergisi açıldı
CHP İzmir Milletvekilleri Mustafa Moroğlu ve Hülya Güven'in de katıldığı festivalin ilk gününde ayrıca 'Balık ve Balıkçılık' konulu 1. Ulusal Karikatür Yarışması'nda dereceye girenlerin ödülleri de dağıtıldı. Daha sonra balık satış reyonlarının da yer aldığı 1. Liman'da karikatür sergisi açıldı.
 
Tiyatro ve konsere davet
Festivalde bugün aralarında ünlü sanatçı Perihan Savaş, Sümer Tilmaç ve Soner Arıca gibi isimlerin de yer aldığı Kanlı Nigar oyunu sahnelenecek.
Festivalin son günü ise Hüseyin Çebi, yönetimindeki İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Kent Orkestrası Güzelbahçe İskele Meydanı'nında konser verecek.