Konak Belediyesi'nin Güzelyalı Semti'ndeki Mehmet Ali Akman, Ali Rıza Akıncı ve 4/4 Parkı'nda yürüttüğü yenileme çalışmaları sürüyor. Toplam 5 bin 350 metrekarelik alanı kapsayan üç parktaki tüm eksiklikler giderildiğinde kent sakinlerinin rahat nefes alabilecekleri yeni alanlar yaratılacak. Devam eden çalışmalar kapsamında üç parkta da tüm yer döşemeleri değiştirilirken, giriş ve çıkış yolları kullanıma daha uygun hale getiriliyor. Eskiyen aydınlatma sistemleri de tamamen değiştirilerek parkın daha görünür olması amaçlanıyor. Vatandaşların parklardan en iyi şekilde yararlanabilmesi için yürüyüş yolları çoğaltılırken bir de tartan pist yapımına başlandı. Parklarda görme engelli yurttaşlar için yürüyüş yollarına kabartmalı kaldırım taşları da döşendi. Yine engellilerin parktan en iyi şekilde faydalanmaları için erişilebilirliği sağlayan engelli rampaları yapılıyor.

Yepyeni görünüme kavuşacak

Çalışmaların sürdüğü üç parkta da mevcut yeşil alanlar mevsime uygun ağaç ve çiçeklerle renklendiriliyor, yeni yürüyüş yolları, spor ve oyun alanları yapılarak parklar daha güzel ve kullanışlı hale gelecek. Oturma gruplarından gece aydınlatmalarına kadar pek çok yeniliğin yapıldığı parklarda otomatik sulama ve damlama sistemine geçilerek zaman ve su tasarrufu sağlanmış olacak. 7'den 70'e her yaştan vatandaşın sakin ve huzurlu bir ortamda oyun oynayıp, dinlenebileceği hale gelen Mehmet Ali Akman, Ali Rıza Akıncı ve 4/4 Parkı yepyeni görünümleriyle mahalle sakinlerinin buluşma adresi olacak.

Oyun grupları değiştirildi

Yepyeni bir görünüm kazanacak parklarda geleceğimiz olan çocuklar da unutulmadı. Miniklerin özgürce oyun oynayabileceği yeni alanlar yaratılırken, kurulacak bu alanlarda güvenlik ön planda tutuluyor. Yetersiz gelen çocuk oyun alanları ve spor gruplarının sayısı da artırılırken, mevcut oyun grubu daha büyük ve modern bir oyun grubu ile değiştirilerek çocukların oyun oynarken eğlencenin tadını doyasıya çıkarmaları sağlanacak. Mehmet Ali Akman Parkı'nda bakımsız kaldığı için spor yaparken tehlike oluşturan basketbol sahası standartlara uygun hale getirildi. Yenilenen spor sahası ile çocuklara daha güvenli bir alan oluşturuldu.

Can dostlar unutulmadı

Son aşamaya gelen çalışmalar kapsamında parklara çeşitli ebatlarda süs havuzları konulurken, mevsim çiçekleriyle peyzaj çalışmaları tamamlanacak. Sevimli dostların da unutulmadığı çalışmalarda evcil hayvanı olan vatandaşların gönül rahatlığıyla hayvanını bırakabileceği oyun ve eğitim alanı oluşturulurken, sokak hayvanlarının mama ve su ihtiyacını karşılamak için belirli noktalara kaplar yerleştiriliyor. Yürütülen hummalı çalışmalar tamamlandığında parklar yepyeni bir görünüme kavuşmuş olacak. Park yenilemelerine paralel olarak çevredeki sokaklar da yenilenerek bölgenin daha güzel bir görünüme kavuşması sağlanacak.