Necat Hepkon'un Seferihisar'a verdiği hizmetlerin yanı sıra yüreğinin de çocukluğunun geçtiği topraklar için atmasının ve vefasının her türlü takdiren üzerinde olduğunu kaydeden Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Hepkon'un heykelinin açılışının kendilerine nasip olmasından büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Başkan Soyer, "Seferihisarlı işadamımızın anıt heykelini dikerek ilçede ölümsüzleştirmek bize nasip oldu. Kendisine her zaman minnettarız" dedi.

Hayırsever işadamımız için dikecekleri anıt ile Seferihisar'ın işadamına olan hakkını tam olarak ödeyemeyeceklerini belirten Başkan Soyer "Seferihisar halkı olarak işadamımızın adını ölümsüzleştirmek bizim için gurur verici, işadamımızın Seferihisar'a yaptıkları karşısında keşke biz de daha fazlasını yapabilsek. Necat Hepkon'a Seferihisar olarak minnettarız" diye konuştu.

Necat Hepkon'un Seferihisarlılar'a ilk büyük armağanı olan tam teşekküllü 'Seferihisar Necat Hepkon Devlet Hastanesi' sadece Seferihisar halkına değil, Ürkmez ve Gümüldür başta olmak üzere çevre yerleşim birimlerindeki vatandaşlarımıza da hizmet veriyor. Polikliniklerinde her gün yüzlerce hastanın sağlık hizmeti aldığı hastanede ameliyatlar da yapılabiliyor.

Hastanenin yanında Seferihisar'a bir üniversite, bir lise, bir de ortaöğretim okulu yaptıran işadamı, Seferihisar adliyesinin daktilodan bilgisayara geçişini de sağladı. Yıllarca daktilolarla hizmet veren Seferihisar adliyesine 10 bilgisayar, 5 de yazıcı bağışlayarak koridorlara yansıyan daktilo sesini kesen işadamımız Necat Hepkon, yaptırdığı hastaneye ve okullara da desteğini sürdürdü.

Seferihisar'daki okullara geçtiğimiz yıl 70 bilgisayar bağışlayarak gençlerimizin bilgisayar öğrenimine katkı sağladı. Pek çok gencimize burs vererek eğitimli bir nesil için katkılarını sürdürüyor. Ancak 'Hayır işleri gizli yapılır' anlayışı ile burs miktarını ve burs verilen öğrenci sayısını açıklamıyor.